0 0
Kokos-udonnoedelsoep

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1 bakje Kastanjechampignons
1 stukje Gember
1 teen Knoflook
1 Chilipeper
3 eetlepels Sesamzaad zwart
1 bakje Tofu
4 eetlepels Sojasaus
1 zakje Gele Curry Pasta
125 gram Udon noodles
1 Paksoi
1 kleine Chilipeper
300 ml Water
1 pakje Kokosmelk

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kokos-udonnoedelsoep

Kenmerken:
  • Spicy
  • Vegetarisch

Verrukkelijk!!

  • 30 min
  • Porties 2
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Stappen

1
Klaar

Ingrediënten voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in vieren. Schil de gember, pel de knoflook en hak beiden fijn. Hak het chilipepertje fijn (verwijder evt. zaadlijsten en en pitjes). Breng ruim water in een waterkoker aan de kook.

2
Klaar

Tofu bakken

Dep de tofu droog en snijd deze in kleine stukjes. Meng 2el olie met 1/3e van de gember, 1/3e van de knoflook, de helft van de chili, 1/3e van de sesam en de helft van de sojasaus. meng de tofu stukjes in deze marinade en strooi deze vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Rooster ca. 20 min in de oven, tot de tofu knapperig is.

3
Klaar

Noedels garen

Doe de noedels in een middelgrote kookpan en schenk het gekookte water erover. Laat 2-3min wellen en giet de noedels af in een zeef. Snijd het wit en groen van de paksoi gescheiden van elkaar in dunne repen. Snijd het wit en het groen van de bosui gescheiden van elkaar in ringetjes.

4
Klaar

Groenten bakken

Verhit 1el olie in de gebruikte kookpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en gember met het wit van de paksoi en het wit van de bosui toe en bak ca. 1min. Roer 3 kwart van de currypasta door de groenten en bak 1min.

5
Klaar

Soep starten

Voeg de champignons, kokosmelk en 300ml warm water aan de pan toe en roer door. Breng aan de kook en laat de soep ca. 5min zachtjes sudderen. Voeg dan de rest van de paksoi toe en gaar die 2-3min. Breng de soep op smaak met de rest van de sojasaus.

6
Klaar

Serveren maar!

Verdeel de noedels over twee kommen en schenk de soep erover. Bestrooi met de krokante tofu, sesam en de rest van de bosui.

sdriessen

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Pasta met zalm en prei-room saus
volgende
Koolhydraatarme bloemkool met ui en hamblokjes
vorige
Pasta met zalm en prei-room saus
volgende
Koolhydraatarme bloemkool met ui en hamblokjes

Voeg je opmerking toe