Ingrediënten
-
1 bakje Kastanjechampignons
-
1 stukje Gember
-
1 teen Knoflook
-
1 Chilipeper
-
3 eetlepels Sesamzaadzwart
-
1 bakje Tofu
-
4 eetlepels Sojasaus
-
1 zakje Gele CurryPasta
-
125 gram Udon noodles
-
1 Paksoi
-
1 kleine Chilipeper
-
300 ml Water
-
1 pakje Kokosmelk
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Ingrediënten voorbereidenVerwarm de oven voor op 200°C. Snijd de champignons in vieren. Schil de gember, pel de knoflook en hak beiden fijn. Hak het chilipepertje fijn (verwijder evt. zaadlijsten en en pitjes). Breng ruim water in een waterkoker aan de kook. |
2
Klaar
|
Tofu bakkenDep de tofu droog en snijd deze in kleine stukjes. Meng 2el olie met 1/3e van de gember, 1/3e van de knoflook, de helft van de chili, 1/3e van de sesam en de helft van de sojasaus. meng de tofu stukjes in deze marinade en strooi deze vervolgens over een bakplaat met bakpapier. Rooster ca. 20 min in de oven, tot de tofu knapperig is. |
3
Klaar
|
Noedels garenDoe de noedels in een middelgrote kookpan en schenk het gekookte water erover. Laat 2-3min wellen en giet de noedels af in een zeef. Snijd het wit en groen van de paksoi gescheiden van elkaar in dunne repen. Snijd het wit en het groen van de bosui gescheiden van elkaar in ringetjes. |
4
Klaar
|
Groenten bakkenVerhit 1el olie in de gebruikte kookpan op middelhoog vuur. Voeg de rest van de knoflook en gember met het wit van de paksoi en het wit van de bosui toe en bak ca. 1min. Roer 3 kwart van de currypasta door de groenten en bak 1min. |
5
Klaar
|
Soep startenVoeg de champignons, kokosmelk en 300ml warm water aan de pan toe en roer door. Breng aan de kook en laat de soep ca. 5min zachtjes sudderen. Voeg dan de rest van de paksoi toe en gaar die 2-3min. Breng de soep op smaak met de rest van de sojasaus. |
6
Klaar
|
Serveren maar!Verdeel de noedels over twee kommen en schenk de soep erover. Bestrooi met de krokante tofu, sesam en de rest van de bosui. |