0 0
Ananas met Rum van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1hele Ananas
3el Lichte basterdsuiker
0.5tl Nootmuskaat
1tl Kaneelpoeder
1tl Gemberpoeder
2st Steranijs
50ml Rum Donkere
2takjes Munt Verse
Room
150ml Slagroom
200g Hangop
2el Kristalsuiker
0.5st Vanille

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Ananas met Rum van de BBQ

Kenmerken:

    Heerlijke ananas met een gekarameliseerde laag.

    • 15min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Room

    Samenvatting

    Delen

    Een heerlijk toetje om de BBQ avond af te sluiten! Een lekker schijfje warme ananas welke heeft geweekt in de suiker en rum. Toefje hangop met slagroom en vanilla erbij en smullen maar! CheckMyDish hieronder!

    Stappen

    1
    Klaar

    Schil de de buitenkant van de ananas en verwijder het hart. Snijd 'm daarna in totaal 8 plakken. Je kunt uitgaan van 2 plakken per persoon. Pak nu een nu kleinere ovenschaal en leg hier de ananas schijven in. Pak een kommetje en doe hier de suiker, nootmuskaat, kaneelpoeder, gemberpoeder, steranijs en bruine rum in. Mix dit door elkaar en giet het nu over de schijven ananas heen. Dek het af en laat het ongeveer een uurtje intrekken. Mag buiten de koelkast.

    2
    Klaar

    Hangop

    Snijd het vanillestokje over de lengte in en schraap de vanille eruit. Meng dit met de slagroom en suiker en klop dit op met een garde tot het stijf is. Schep hier de hangop er doorheen.

    3
    Klaar

    Pak je ananas en leg deze op de BBQ direct boven de koelen. Als de kolen nog te heet zijn, dan leg de deze iets op indirecte hitte. Schenk een deel van het rummengsel over ananas. Doe de deksel er weer op en laat het lekker karameliseren. Draai de schijven na 5min om en schenk hier de rest van het rummengsel over. Doe wederom de deksel dicht en haal de ananas van de grill.
    Leg de ananas op een bord en doe hier een toef van het mengsel met hangop op. Top het af met een blaadje munt en smullen maar!!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Gevlinderde kip van de BBQ
    volgende
    Broodje pulled chicken met homemade brioche
    vorige
    Gevlinderde kip van de BBQ
    volgende
    Broodje pulled chicken met homemade brioche