Ingrediënten
-
1hele Ananas
-
3el Lichte basterdsuiker
-
0.5tl Nootmuskaat
-
1tl Kaneelpoeder
-
1tl Gemberpoeder
-
2st Steranijs
-
50ml RumDonkere
-
2takjes MuntVerse
-
Room
-
150ml Slagroom
-
200g Hangop
-
2el Kristalsuiker
-
0.5st Vanille
Samenvatting
Een heerlijk toetje om de BBQ avond af te sluiten! Een lekker schijfje warme ananas welke heeft geweekt in de suiker en rum. Toefje hangop met slagroom en vanilla erbij en smullen maar! CheckMyDish hieronder!
Stappen
1
Klaar
|
Schil de de buitenkant van de ananas en verwijder het hart. Snijd 'm daarna in totaal 8 plakken. Je kunt uitgaan van 2 plakken per persoon. Pak nu een nu kleinere ovenschaal en leg hier de ananas schijven in. Pak een kommetje en doe hier de suiker, nootmuskaat, kaneelpoeder, gemberpoeder, steranijs en bruine rum in. Mix dit door elkaar en giet het nu over de schijven ananas heen. Dek het af en laat het ongeveer een uurtje intrekken. Mag buiten de koelkast. |
2
Klaar
|
HangopSnijd het vanillestokje over de lengte in en schraap de vanille eruit. Meng dit met de slagroom en suiker en klop dit op met een garde tot het stijf is. Schep hier de hangop er doorheen. |
3
Klaar
|
Pak je ananas en leg deze op de BBQ direct boven de koelen. Als de kolen nog te heet zijn, dan leg de deze iets op indirecte hitte. Schenk een deel van het rummengsel over ananas. Doe de deksel er weer op en laat het lekker karameliseren. Draai de schijven na 5min om en schenk hier de rest van het rummengsel over. Doe wederom de deksel dicht en haal de ananas van de grill. |