Ingrediënten
-
400g Bloemkoolin roosjes snijden
-
Boterplm 2 eetlepels
-
Knoflookpoederplm 1 theelepel of meer
-
Chilivlokken1/2 theelepel of meer
-
1 Uiin grove stukken gesneden
-
250 ml Kookroom
-
1verkruimeld kip-bouillonblokje
-
Nootmuskaatnaar eigen smaak
-
Geraspte gruyère kaas1 zakje
-
Kerrie poedernaar eigen smaak
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Voorbereidingbloemkool in roosjes, wassen en 10 minuten koken met wat zout |
2
Klaar
|
doe in een hapjes pan de boter smelten en zet de gesneden ui aan |
3
Klaar
|
voeg erbij de hamblokjes en bak dit mee |
4
Klaar
|
kruid het geheel met knoflookpoeder, het verkruimelde bouillonblokje, chili-vlokken en kerrie |
5
Klaar
|
doe de room erbij en roer het goed door |
6
Klaar
|
doe de bloemkoolroosjes erbij |
7
Klaar
|
roer het geheel nog een keer goed door |
8
Klaar
|
bestrooi het geheel met de geraspte kaas |
9
Klaar
|