0 0
Gele Kip Curry met Rijst

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1 Knoflook Bol
1 Rode ui
60gr Gember
1 Chilipeper Optioneel als je van hitte houdt
1tl Kurkuma
1tl Komijnzaad
1tl Kaneelpoeder
1tl Paprikapoeder
1tl Cayennepoeder Minder kan ook als je niet tegen pittig kan
1tl Cayennepoeder
1 Lenteui
300gr Kippendijen
Rijst
2 Paprika
250gr Groene Bonen
200ml Kokosmelk

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Gele Kip Curry met Rijst

Kenmerken:

    Snel en makkelijk te maken (nadat je de pasta een keer hebt gemaakt). En heel smakelijk

    • 20min
    • Porties 2
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Voor deze Kip Curry met rijst gaan we eerst een Currypasta maken, die we daarna direct kunnen gebruiken voor het gerecht. De Currypasta kun je nog wel een tijd bewaren in de koelkast!

     

     

    Stappen

    1
    Klaar

    De currypasta maken we door de ui, knoflook, gember en lente uit (witte delen) in groffe stukken te hakken. Deze kun je in de blender samen met alle kruiden doen en heel fijn malen. Je kunt hier ook een beetje zout doorheen doen. Door een beetje water toe te voegen is het makkelijker om de pasta fijn te maken.

    Deze pasta kun je aanpassen als je niet goed tegen heet eten kunt, of je kunt een gokje wagen!

    De hoeveelheid zoals beschreven is genoeg om 6x te koken voor twee personen.

    2
    Klaar

    Zet eerst de bonen even in een pannetje kokend water, dan kunnen ze alvast een beetje garen. Ook de rijst kun je alvast opzetten.

    Nu de pasta af is kun je beginnen door de kippendij (met een beetje zout en peper) te bakken in de pan. Zodra deze goed gebruind is, kun je de groentes en de currypasta toevoegen. Twee grote eetlepels currypasta is prima voor 2 personen.

    Bak dit geheel een paar minuten goed door. Hierdoor komen alle smaken uit de pasta vrij en wordt de gember en knoflook wat zachter van smaak. Na enkele minuten kun je de kokosmelk toevoegen. Laat dit geheel op een laag vuur nog enkele minuten zachtjes koken zodat alle smaken samen komen. Proef voordat je gaat serveren nog even of het goed op smaak is (zout).

    Arnout

    Recept Reviews

    Gemiddelde score
    (5)
    Totaal aantal Reviews: 1
    Robin Corte

    Was erg lekker! Zeker een aanrader.

    vorige
    Vissoep met zalm, hollandse garnalen en kabeljauw
    volgende
    Trifle met Limoncello en rood fruit
    vorige
    Vissoep met zalm, hollandse garnalen en kabeljauw
    volgende
    Trifle met Limoncello en rood fruit

    Commentaren Verberg reacties

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.