0 0
Platbrood met gegrilde groenten en zoete aardappel

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
225g Halloumi
0.5st Puntpaprika
2st Zoete aardappel
0.5st Bloemkool
1el Curry madras droge kruiden
0.5st Courgette
0.5st Rode ui
Knoflookolie
Grieks platbrood Zelf maken; Zie receptuur platbrood
Smeersel
125ml Zure room
6st Zongedroogde tomaatjes
Handje Verse Peterselie
0.5st Citroen
0.5st Lenteui
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Platbrood met gegrilde groenten en zoete aardappel

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Heerlijke vegetarische maaltijd van de BBQ

  • 1uur
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Smeersel

Samenvatting

Delen

Een lekkere vegetarische maaltijd van de BBQ. Dit gerecht bestaat uit veel groenten, halloumi en een lekkere dip. Het zijn even wat onderdelen die bereid moeten worden, maar samen smaakt het het aller lekkerste.

 

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

We beginnen met de voorbereiding voor het naanbrood, zie hiervoor het receptuur 'naanbrood' op de website.
Dan gaan we aan de slag met de groeten. Start met de bloemkool, snijd deze in roosjes (groot genoeg dat deze niet door je bbq rooster heen vallen). Dan kan je deze kruiden met wat olie + de curry madras kruiden.
Dan de andere groentes + halloumi, hier maken de spiesjes van zodat deze makkelijk op de bbq geroosterd kunnen worden. Hiervoor snijden we de courgette, paprika, ui en halloumi in grote stukken, zodat deze goed op de stokjes blijven zitten. Rijg de groenten aan de spiesjes en kruid met olie, peper en zout.
De zoete aardappel leggen we op aluminium folie, prikken hier een stuk of 6x in met een vork, besprenkelen we met olie en vouwen de folie dicht zodat het een pakketje wordt.

2
Klaar

Dan gaan we beginnen op de bbq. We leggen aller eerste de zoete aardappel pakketjes naast de kolen, het duurt ongeveer 45 minuten voordat de aardappels helemaal gaar/zacht zijn. Draai deze tussendoor nog een keer om, zodat alle kanten even gaar worden.
Dan kan de bloemkool op de bbq, leg deze niet rechtstreeks boven het vuur maar aan de zijkant, of gebruik een aluminium schaal. Wij vinden het lekker dat de bloemkool nog een bite heeft, dit duurt ongeveer 30 minuten. Je zou de bloemkool van tevoren ook nog even kort kunnen koken.
De spiesjes hebben de minste tijd op de bbq nodig. Grill deze ongeveer voor 10 minuten op middel hoog vuur.

3
Klaar

Voor het zure room smeersel snijden we de lente-ui, tomaatjes en peterselie fijn en doen dit samen met de zure room in een kommetje. Voeg hieraan toe het sap van de citroen, peper en zout. Goed roeren en deze is ook klaar.
Nu kunnen ook de naanbroden bereid worden. Deze zijn het lekkerste als deze nog een beetje warm zijn.

4
Klaar

Iedereen kan z'n eigen naanbrood beleggen naar smaak. Heerlijk om alle ingrediënten; groenten, halloumi, zoete aardappel en smeersel mat het naanbrood samen te eten. Eet smakelijk.

jamilla

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Tom kha kai
volgende
Hummus (houmous)
vorige
Tom kha kai
volgende
Hummus (houmous)
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here