Ingrediënten
-
225g Halloumi
-
0.5st Puntpaprika
-
2st Zoete aardappel
-
0.5st Bloemkool
-
1el Curry madrasdroge kruiden
-
0.5st Courgette
-
0.5st Rode ui
-
Knoflookolie
-
Grieks platbroodZelf maken; Zie receptuur platbrood
-
Smeersel
-
125ml Zure room
-
6st Zongedroogde tomaatjes
-
Handje Verse Peterselie
-
0.5st Citroen
-
0.5st Lenteui
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Een lekkere vegetarische maaltijd van de BBQ. Dit gerecht bestaat uit veel groenten, halloumi en een lekkere dip. Het zijn even wat onderdelen die bereid moeten worden, maar samen smaakt het het aller lekkerste.
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingWe beginnen met de voorbereiding voor het naanbrood, zie hiervoor het receptuur 'naanbrood' op de website. |
2
Klaar
|
Dan gaan we beginnen op de bbq. We leggen aller eerste de zoete aardappel pakketjes naast de kolen, het duurt ongeveer 45 minuten voordat de aardappels helemaal gaar/zacht zijn. Draai deze tussendoor nog een keer om, zodat alle kanten even gaar worden. |
3
Klaar
|
Voor het zure room smeersel snijden we de lente-ui, tomaatjes en peterselie fijn en doen dit samen met de zure room in een kommetje. Voeg hieraan toe het sap van de citroen, peper en zout. Goed roeren en deze is ook klaar. |
4
Klaar
|
Iedereen kan z'n eigen naanbrood beleggen naar smaak. Heerlijk om alle ingrediënten; groenten, halloumi, zoete aardappel en smeersel mat het naanbrood samen te eten. Eet smakelijk. |