0 0
Kipburger met tzatziki

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
De burger
400gr Kippendijen
Zwarte peper
Zout
1 teen Knoflook
4 blaadjes Salie
takje Tijm
takje Rozemarijn
1 tl Paprikapoeder
1 tl Uienpoeder
Olijfolie
Broodje
4 st Hamburgerbroodjes Brioche of naar smaak
Beleg
2 st IJsbergsla
2 st Tomaat
1 st IJsbergsla
1 bak Tzatziki Of zelfgemaakte!
1 Komkommer
4 plakken Cheddar

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Kipburger met tzatziki

Kenmerken:

    Een heerlijke frisse kipburger met tzatziki, perfecte vervanger voor de hamburger

    • 20
    • Porties 4
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    • De burger

    • Broodje

    • Beleg

    Samenvatting

    Delen

    Om eens een keer wat anders op de bbq te gooien dan de standaard hamburgers en kipspiesjes: de kipburger! Gemaakt met tzatziki voor de frisheid.

    Stappen

    1
    Klaar

    De burger maken

    Gooi alle kippendij in een blender/mixer en gooi hier alle kruiden bij in samen met wat olijfolie. Zodra het mengsel fijn genoeg is om er mooie burgers van te maken ben je klaar. Probeer de burgers rond de 100gr per stuk te krijgen voor een mooi formaat.

    2
    Klaar

    Beleg voorbereiden

    Omdat je niet je groentes wilt gaan snijden zodra je burger klaar is gaan we eerst alle groentes mooi voorsnijden en klaarzetten zodat je direct jouw kipburger kunt beleggen zodra die van de bbq afkomt!

    3
    Klaar

    BBQ in de fik en gaan!

    Zorg dat je een bbq goed heet hebt staan, maar ook met een koele zone waar de burgers even rustig gaar kunnen worden. Het is namelijk wel kip, die willen we dus niet rose! Wees niet bang om een droge burger te krijgen, de kippendij is vet genoeg van zichzelf om enorm mals te blijven. Zet ook de ui in een bakje erbij in de bbq zodat deze mooi kan karameliseren. Tip!: kijk ook bij

    Robin's 10 Tips voor een perfecte Hamburger.

    Hier staat (onder andere) een mooie uitleg over hoe je de bbq moet indelen!

    4
    Klaar

    BBQ afronden en de burger bouwen

    Wanneer de burgers mooi klaar zijn op de bbq kan je er nog een plakje cheddar (of andere kaas) op leggen. Laat deze nog even mooi smelten op de hete burgers voordat je ze eraf haalt. Snij ook je bolletjes open en boter deze aan beide kanten, grill ze nog even kort mee op het laatst voor een mooi krokant bolletje.

    Haal de burgers nu van de bbq en stel alles samen. Wees niet te zuinig met de tzatziki! Eet smakelijk!

    Arnout

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Kippenpootjes met ‘blue cheese dip’ en bleekselderij
    volgende
    Wraps met kippendijen
    vorige
    Kippenpootjes met ‘blue cheese dip’ en bleekselderij
    volgende
    Wraps met kippendijen