Ingrediënten
-
2st Kippendijen
-
4el Cajun
-
0.5el Knoflookpoeder
-
0.5el Paprikapoeder
-
2plakken Cheddar
-
2st Zachte Bolletjes
-
0.5st Rode ui
-
0.5st Little gem
-
Paneermeel
-
4plakken Ontbijtspek
-
0.5el Kristalsuiker
-
1st Eieren
-
100g Paneermeel
-
50g Bloem
-
500ml Zonnebloemolie
-
Honing-mosterdsaus
-
1el Mayonaise
-
0.5el Grove mosterd
-
0.5tl Witte wijnazijn
-
0.5el Honing
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Een heerlijk broodje kipburger met honing-mosterdsaus.
Zoals je misschien al hebt gezien zijn er al meerdere lekkere recepten te vinden onder mijn account. Ook heb ik al een recept voor een krokante kipburger, maar deze is toch net iets anders. Hier heb ik ervoor gekozen om de kippendij eerst plat te slaan, iets meer te kruiden en maar 1 keer te paneren.
Het resultaat mag er wezen! De knapperige ontbijtspek er overheen met de cheddar en honing-mosterdsaus maak het helemaal af.
Om de kip plat te slaan heb je nodig:
– Bakpapier
– Vleeshamer (als je dit niet hebt kun je ook een pan gebruiken)
Stappen
1
Klaar
|
Start eerst met het dun snijden van de rode ui. Snijd deze eerst door de helft, pel de schil er af en snijd in dunne halve ringen. |
2
Klaar
|
Zet een pan met een scheut olie op het vuur en bak het ontbijtspek uit. Voeg tussendoor de kristalsuiker toe zodat het lekker kan karameliseren. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier. Maak ook alvast de honing-mosterdsaus klaar. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en thats it! |
3
Klaar
|
Pak nu je kippendijen erbij. Leg de kippendijen tussen 2 vellen bakpapier en sla ze plat. Dit kan met een vleeshamer of met de onderkant van een koekenpan. Kruid de kip nu met de cajun, paprika- en knoflookpoeder. Zet het even aan de kant. |
4
Klaar
|
Klop nu het ei in een kommetje los en zet 1 bord klaar met de bloem en 1 met het paneermeel. |
5
Klaar
|
Pak nu een kippendij en haal deze door de bloem, daarna door de geklopte ei en als laatste door het paneermeel. Leg de gepaneerde kippendij daarna gelijk in de hete olie. Herhaal deze stap voor elk stukje kippendij. |
6
Klaar
|
Pak nu je bolletje erbij en smeer de honing-mosterdsaus over de binnenkant. Leg hier een blaadje little gem op en daarna de kip. Verkruimel 2 stuks ontbijtspek en verdeel dit, samen de rode ui ringen, over de kip. Doe er nog wat honing-mosterdsaus overheen en zet je tanden erin! |