0 0
Broodje kipburger met honing-mosterdsaus

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Kippendijen
4el Cajun
0.5el Knoflookpoeder
0.5el Paprikapoeder
2plakken Cheddar
2st Zachte Bolletjes
0.5st Rode ui
0.5st Little gem
Paneermeel
4plakken Ontbijtspek
0.5el Kristalsuiker
1st Eieren
100g Paneermeel
50g Bloem
500ml Zonnebloemolie
Honing-mosterdsaus
1el Mayonaise
0.5el Grove mosterd
0.5tl Witte wijnazijn
0.5el Honing
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Broodje kipburger met honing-mosterdsaus

Kenmerken:

    Onwijs lekkere krokante kipburger

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Honing-mosterdsaus

    Samenvatting

    Delen

    Een heerlijk broodje kipburger met honing-mosterdsaus.

    Zoals je misschien al hebt gezien zijn er al meerdere lekkere recepten te vinden onder mijn account. Ook heb ik al een recept voor een krokante kipburger, maar deze is toch net iets anders. Hier heb ik ervoor gekozen om de kippendij eerst plat te slaan, iets meer te kruiden en maar 1 keer te paneren.

    Het resultaat mag er wezen! De knapperige ontbijtspek er overheen met de cheddar en honing-mosterdsaus maak het helemaal af.

    Om de kip plat te slaan heb je nodig:
    – Bakpapier
    – Vleeshamer (als je dit niet hebt kun je ook een pan gebruiken)

    Stappen

    1
    Klaar

    Start eerst met het dun snijden van de rode ui. Snijd deze eerst door de helft, pel de schil er af en snijd in dunne halve ringen.
    Verwijder de bladen van de little gem, was deze onder de kraan en zet het even aan de kant net als de ui.

    2
    Klaar

    Zet een pan met een scheut olie op het vuur en bak het ontbijtspek uit. Voeg tussendoor de kristalsuiker toe zodat het lekker kan karameliseren. Laat ze daarna uitlekken op een vel keukenpapier.

    Maak ook alvast de honing-mosterdsaus klaar. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en thats it!

    3
    Klaar

    Pak nu je kippendijen erbij. Leg de kippendijen tussen 2 vellen bakpapier en sla ze plat. Dit kan met een vleeshamer of met de onderkant van een koekenpan. Kruid de kip nu met de cajun, paprika- en knoflookpoeder. Zet het even aan de kant.

    4
    Klaar

    Klop nu het ei in een kommetje los en zet 1 bord klaar met de bloem en 1 met het paneermeel.
    Zet nu een diepe pan op het vuur en doe hier de zonnebloemolie in. Breng het tot 180°C. Als je geen thermometer hebt, dan kun je het checken met een klein druppeltje water. Maak je hand nat en spetter een druppel in de olie. Als het knettert, dan is het goed!

    5
    Klaar

    Pak nu een kippendij en haal deze door de bloem, daarna door de geklopte ei en als laatste door het paneermeel. Leg de gepaneerde kippendij daarna gelijk in de hete olie. Herhaal deze stap voor elk stukje kippendij.
    Bak ze rondom bruin en dan zijn ze goed! Dit zal ongeveer na 4-5 minuten zijn. Haal ze dan uit de pan, leg er een pak cheddar op en laat uitlekken op een stukje keukenpapier of een rooster.

    6
    Klaar

    Pak nu je bolletje erbij en smeer de honing-mosterdsaus over de binnenkant. Leg hier een blaadje little gem op en daarna de kip. Verkruimel 2 stuks ontbijtspek en verdeel dit, samen de rode ui ringen, over de kip. Doe er nog wat honing-mosterdsaus overheen en zet je tanden erin!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Maaltijdsalade warm gerookte zalm met mosterd dressing
    volgende
    Tom kha kai
    vorige
    Maaltijdsalade warm gerookte zalm met mosterd dressing
    volgende
    Tom kha kai
    Hulp nodig?