0 0
Frisse salade met mango en gegrilde ananas

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Ananas
1st Mango
1st Rode ui
3st Bosui
1st Chilipeper
1st Komkommer
80g Gemengde sla
2takjes Koriander
Dressing
1.5el Sesamolie
0.5st Limoen
1.5el Olijfolie
2el Chilisaus
2tl Honing

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Frisse salade met mango en gegrilde ananas

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Lekkere frisse en fruitige salade

  • 25min
  • Porties 6
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Dressing

Samenvatting

Delen

Een lekker frisse salade voor de zomerse dagen. Het is ook nog eens gezond!

Stappen

1
Klaar

Als je een hele ananas hebt gekocht, dan schil je deze eerst en verwijder je de kern. Snijd de ananas dan in plakjes.
Als je ze in blik hebt gekocht, dan moet je ze alleen even uitlekken.

Grill de schijven ananas tot ze lichtbruin zijn. Laat ze daarna even afkoelen en ga verder met de volgende stap.

2
Klaar

Schil de mango en snijd grove mango rondom de kern. De rode ui en chilipeper snijd je in dunne halve ringen. De bosui snijd je in hele ringen.

De komkommer snijd je in kwart stukken. Grof daarna de koriander grof en voeg al deze ingrediënten samen in de kom. Hussel ook de gemengde sla er doorheen.

3
Klaar

Voeg de ingredienten van de dressing samen. Van de limoen gebruik je alleen het sap. Als je het lekker vindt, dan zou je ook nog wat zeste van de schil kunnen gebruiken.

4
Klaar

Als de ananas is afgekoeld, dan snijd je deze in 6 stukken. Voeg dit dan ook toe aan de salade. Meng de dressing er doorheen en that's it!

Tip: als je de salade niet direct serveert, houd dan de ananas, mango en dressing nog even apart.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Sliptong met garnalensalade
volgende
Doperwtensalade met warm gerookte zalm
vorige
Sliptong met garnalensalade
volgende
Doperwtensalade met warm gerookte zalm