0 0
Moink balls van de BBQ

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Ontbijtspek
1st Wood chunks (whisky)
5el BBQ Saus
Gehaktmix
1500g Rundergehakt
6st Knoflook
70g Parmazaanse Kaas (rasp)
2st Eieren
140g Paneermeel
200ml Volle melk
2tl Sambal
2tl Peterselie gedroogd
2tl Oregano gedroogd
4tl Zeezout
4tl Zeezout
Rub
2el Donkere basterdsuiker
3tl Paprikapoeder
2tl Knoflookpoeder
2tl Uienpoeder
2tl Zwarte peper
1tl Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Moink balls van de BBQ

Kenmerken:

    Onwijs lekker snack!

    • 90min
    • Porties 50
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Gehaktmix

    • Rub

    Samenvatting

    Delen

    Moink balls zijn een lekkere snack  van de BBQ voor als je bezoek over de vloer hebt. In mijn geval heb ik deze snack gemaakt tijdens een familiedag. Het duurde wel even om dit recept voor de moink balls te maken, maar het was alle moeite waard. Ze waren super sappig en ze waren ook snel op! Dat is natuurlijk een goed teken. Door de rub en de BBQ saus kregen ze ook een zoete smaak.

    De sleutel is eigenlijk gewoon geduld, een indirecte garing en een constante temperatuur. In dit recept heb ik whisky rookhout gebruikt wat een unieke smaak geeft aan de Moink Balls. Uiteraard kun je hier ook een ander rookhout aan toevoegen.

    Dit recept voor de moink balls is gebaseerd voor ongeveer 50 ballen. Je kunt het aantal personen aanpassen naar eigen keuze. De hoeveelheid van de ingrediënten passen zich dan aan.

    Benodigdheden:
    – Cocktailprikkers
    – Temperatuurmeter



    Stappen

    1
    Klaar

    Gehaktmix

    Pak een grote kom en doe hier het gehakt in. Hak de knoflook fijn en voeg dit eraan toe. Voeg dan alle andere ingrediënten van de gehaktmix eraan toe en mix het goed door elkaar.

    2
    Klaar

    Draai er dan balletjes van 30 gram van. Wikkel daarna om elk balletje 1 plak spek. Prik er dan een cocktailprikker doorheen om het vast te houden.

    3
    Klaar

    Mix nu de ingrediënten van de rub en bestrooi de Moink Balls ermee. Leg nu de ballen voor ongeveer een uurtje in de koeling. Ga nu aan de gang met de BBQ klaar te maken.

    4
    Klaar

    Steek de BBQ aan en breng het op temperatuur tot 110°C. Zorg dat je opstelling hebt voor indirecte hitte.

    5
    Klaar

    Leg de ballen op de grill en voeg het rookhout toe aan de kolen. Steek in 1 van de ballen een temperatuurmeter en gaar de ballen tot een kerntemperatuur van 60°C. Dit duurt ongeveer een uur. Bestrijk de ballen dan met de BBQ saus en gaar ze nog even door.

    6
    Klaar

    Na ongeveer 20-30 minuten kunnen de Moink Balls geserveerd worden! Of als ze een kerntemperatuur van 68-70°C hebben bereikt,
    Thats it en eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Wildzwijn burger
    vorige
    Wildburger van zwijn met paddestoelen
    Snoekbaars
    volgende
    Snoekbaars met gegrilde groene asperges
    Wildzwijn burger
    vorige
    Wildburger van zwijn met paddestoelen
    Snoekbaars
    volgende
    Snoekbaars met gegrilde groene asperges
    Hulp nodig?