Ingrediënten
-
2el Passata
-
6 plakjes Spianata Romana
-
1 handje Blad spinazie
-
3st Kastanjechampignons
-
5 blaadjes Verse basilicum
-
1st Buffelmozzarella
-
1el Jonge kaas (rasp)
-
Knoflook
-
Olijfolie
-
Pizza bodem (2x)
-
5g Gist
-
1tl Kristalsuiker
-
260g Bloem
-
1tl Zeezout
-
150ml WaterOp kamertemperatuur
-
2el Olijfolie
Samenvatting
Het is eigenlijk erg gemakkelijk om zelf je pizzadeeg te maken. Ik haalde eerst altijd de pizzabodems bij de supermarkt. Nu ik het zelf heb gemaakt wil ik niets anders meer. Het kost ongeveer 1 uur om je eigen bodem te maken. Het is 10 minuten kneden en daarna verder laten rijzen in de koelkast.
Deze pizza heb ik belegd met Spianate Romano. Een favoriet vleeswaren van mij! En gebruik voor deze pizza echt de buffel mozzarella. Deze is toch wat rijker aan smaak dan de andere mozzarella.
Stappen
1
Klaar
|
De pizzabodemPak een klein kommetje en doe hier ongeveer 1/3 van het water in. Doe hier het gist en de suiker in. Laat dit 10 minuten staan en roer dit daarna goed door elkaar. |
2
Klaar
|
Zet de oven eerst aan en laat deze voorverwarmen tot 230°C - 250°C. |
3
Klaar
|
De pizza makenSnijd de knoflook fijn en meng deze met de olie. Smeer dan een beetje van deze olijfolie over de bodem heen en doe hier een snuf zout over. Bak de pizza in de voorverwarmde oven ongeveer 8 tot 10 minuten. |