0 0
Zelfgemaakte pizza

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2el Passata
6 plakjes Spianata Romana
1 handje Blad spinazie
3st Kastanjechampignons
5 blaadjes Verse basilicum
1st Buffelmozzarella
1el Jonge kaas (rasp)
Knoflook
Olijfolie
Pizza bodem (2x)
5g Gist
1tl Kristalsuiker
260g Bloem
1tl Zeezout
150ml Water Op kamertemperatuur
2el Olijfolie

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zelfgemaakte pizza

Kenmerken:

    Zelf de pizzabodem maken is heerlijk!

    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Pizza bodem (2x)

    Samenvatting

    Delen

    Het is eigenlijk erg gemakkelijk om zelf je pizzadeeg te maken. Ik haalde eerst altijd de pizzabodems bij de supermarkt. Nu ik het zelf heb gemaakt wil ik niets anders meer. Het kost ongeveer 1 uur om je eigen bodem te maken. Het is 10 minuten kneden en daarna verder laten rijzen in de koelkast.

    Deze pizza heb ik belegd met Spianate Romano. Een favoriet vleeswaren van mij! En gebruik voor deze pizza echt de buffel mozzarella. Deze is toch wat rijker aan smaak dan de andere mozzarella.

    Stappen

    1
    Klaar

    De pizzabodem

    Pak een klein kommetje en doe hier ongeveer 1/3 van het water in. Doe hier het gist en de suiker in. Laat dit 10 minuten staan en roer dit daarna goed door elkaar.
    Pak een grotere kom en doe hier de bloem en het zout doorheen. Meng dit goed door elkaar en giet dan het water met de gist en suiker doorheen.
    Kneed het een beetje door elkaar en voeg nu het resterende water en de olijfolie er doorheen. Kneed het deeg goed door elkaar. Liever te lang dan te kort!
    Doe nu een vochtige theedoek over de kom heen en laat het deeg ongeveer 45-60 min rusten.

    2
    Klaar

    Zet de oven eerst aan en laat deze voorverwarmen tot 230°C - 250°C.
    Het deeg klaar is, kun je hier een pizzabodem van maken. Snijd de bol eerst in 2 stukken. Van elk stuk kun je 1 pizzabodem maken.
    Rol het deeg uit en probeer de dikte van de bodem zoveel als mogelijk gelijk te houden. Als je op mijn foto kijkt, is dit een rustieke bodem geworden!

    3
    Klaar

    De pizza maken

    Snijd de knoflook fijn en meng deze met de olie. Smeer dan een beetje van deze olijfolie over de bodem heen en doe hier een snuf zout over.
    Bedek de bodem daarna met de passata. Snijd de champignons in plakjes en leg deze erop. Verdeel dan de spinazie, basilicum en buffelmozzarella er overheen.
    De buffelmozzarelle kun je eerst snijden, maar ik heb de voorkeur om het te scheuren.
    Als laatste kun je de plakken Spianata Romana erop leggen en de jonge kaas er overheen strooien.

    Bak de pizza in de voorverwarmde oven ongeveer 8 tot 10 minuten.
    Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Homemade pesto met spinazie
    volgende
    Zalmforel van de BBQ op cederhout
    vorige
    Homemade pesto met spinazie
    volgende
    Zalmforel van de BBQ op cederhout

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.