Ingrediënten
-
3st Ui
-
400g Kikkererwten
-
550g Jackfruit
-
1tl Paprikapoeder
-
1st Sjalot
-
1st Knoflook
-
0.5st Eieren
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Cajun
-
2tl Maggi
-
1el Paneermeel
-
4st Hamburgerbroodjes
-
1el BBQ Saus
-
1handje Blad spinazie
-
4plakken Cheddar
-
1st Little gem
-
4st Augurk
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het snijden van de ui in kwart ringen. Zet een braadpan op het laag vuur en voeg de ui samen met een klont roomboter. Bestrooi het met een beetje zoet en karameliseer de ui in ongeveer 20 min. |
2
Klaar
|
Lek het jackfruit en kikkererwten uit en spoel ze schoon. Leg ze daarna in een theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Doe dit in een mixer samen met het ei, paprikapoeder, knoflookpoeder, cajun, maggi en paneermeel. Snijd daarna de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze even kort aan in de pan met een beetje olie. Voeg ze daarna ook toe in de mixer. |
3
Klaar
|
Mix het geheel nu grof en haal daarna ongeveer 1/3 eruit. Mix de rest daarna nog kort door, het hoef geen gladde paste te worden. Haal alles nu uit de mixer en voeg het samen met het 1/3 deel. Maak er daarna 4 gelijke burgers van. Snijd nu de hamburgerbroodjes open en rooster deze in een broodrooster of in een droge koekenpan. |
4
Klaar
|
Bak nu de burgers in pan met zonnebloemolie. Zodra beide zijden goudbruin zijn, dan leg je de plakken cheddar erop tot ze gesmolten zijn. That's it! |