0 0
Vegetarische burger

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
3st Ui
400g Kikkererwten
550g Jackfruit
1tl Paprikapoeder
1st Sjalot
1st Knoflook
0.5st Eieren
1tl Knoflookpoeder
1tl Cajun
2tl Maggi
1el Paneermeel
4st Hamburgerbroodjes
1el BBQ Saus
1handje Blad spinazie
4plakken Cheddar
1st Little gem
4st Augurk

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Vegetarische burger

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Easy vegaburger!

  • 30min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen
Dit keer heb ik een vegetarische burger gemaakt! Ik heb zeker al meer burgers gemaakt met vlees die hier op de site staan. Je kunt mij altijd wakker maken voor een goede burger! Dit keer een recept zonder vlees! Dit heb ik gedaan tijdens de nationale #weekzondervlees. En ik moet eerlijk zeggen dat het een prima burger is geworden. Denk als ik nog een paar variaties ga proberen dat ik een perfecte vegetarische burger op tafel kan zetten. Check het recept in ieder geval hier!



Stappen

1
Klaar

Begin met het snijden van de ui in kwart ringen. Zet een braadpan op het laag vuur en voeg de ui samen met een klont roomboter. Bestrooi het met een beetje zoet en karameliseer de ui in ongeveer 20 min.

2
Klaar

Lek het jackfruit en kikkererwten uit en spoel ze schoon. Leg ze daarna in een theedoek en pers er zoveel mogelijk vocht uit. Doe dit in een mixer samen met het ei, paprikapoeder, knoflookpoeder, cajun, maggi en paneermeel. Snijd daarna de sjalotjes en knoflook fijn en fruit deze even kort aan in de pan met een beetje olie. Voeg ze daarna ook toe in de mixer.

3
Klaar

Mix het geheel nu grof en haal daarna ongeveer 1/3 eruit. Mix de rest daarna nog kort door, het hoef geen gladde paste te worden. Haal alles nu uit de mixer en voeg het samen met het 1/3 deel. Maak er daarna 4 gelijke burgers van.

Snijd nu de hamburgerbroodjes open en rooster deze in een broodrooster of in een droge koekenpan.

4
Klaar

Bak nu de burgers in pan met zonnebloemolie. Zodra beide zijden goudbruin zijn, dan leg je de plakken cheddar erop tot ze gesmolten zijn. That's it!
Pak nu de onderkant van het hamburgerbroodje en besmeer met de BBQ saus. Leg er dan 2 blaadjes little gem op gevolgd door de burger. Top het daarna af met de gekarameliseerde ui en een handje bladspinazie. Leg daarna de (gesneden) augurk op en daarna de bovenkant van het broodje. En smullen!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
Stoofpot champignons
vorige
Vegetarische stoofpot met champignons
spinazieburger
volgende
Spinazieburger met fetaspread
Stoofpot champignons
vorige
Vegetarische stoofpot met champignons
spinazieburger
volgende
Spinazieburger met fetaspread
Hulp nodig?