Rubs, sauzen, kruidenmixen en dressing!
Ben je op zoek naar wat lekkere sauzen om bij je recept te serveren? Check hieronder een paar van mijn favorieten.
Sauzen
Sticky saus
Past erg goed bij kip of varkensvlees. Deze saus voeg je altijd pas toe wanneer je het vuur omlaag doet. Zorg eerst dat je het vlees rondom goed bruinbakt. De saus laat je daarna op laag vuur lekker karameliseren om het vlees heen. Check het recept Sticky Chicken.
- 2el Donkere Basterdsuiker
- 1el Witte Basterdsuiker
- 2el Ketchup
- 2el Sojasaus
- 1el Rijstazijn
- 1el Honing
- 1el Ahornsiroop
- 1el Water
- 1tl Knoflookpoeder
Cranberry saus
Deze cranberry saus is erg lekker bij gevogelte. Ik serveer dit graag met de kerst bij een kalkoen. Uiteraard kan dit ook als je een kippetje maakt. Check de bereidingswijze HIER
- 800g Cranberry
- 300ml port
- 250g Donkere Basterdsuiker
- 1st Sinaasappel
- 7st Kruidnagel
- 2st Kaneelstok
- 0.5st Citroen
- 2el Honing
Zoet en lichtpittige saus
Heerlijk sausje voor bij kippenpoten. Het beste kun je de kippenpoten in en plastic zak doen en de ingrediënten erbij doen. Meng het goed door elkaar en zet het een avond van te voren in de koelkast. Deze ingrediëntenlijst is goed voor ongeveer 1kg kippenpoten.
- 3st Knoflook
- Voor de volgende ingrediënten gebruik je 1 theelepel per ingrediënt.
- Sojasaus
- Worcestersaus
- Sambal
- Agarve siroop
- Chilivlokken
Zigeunersaus
De klassieke zigeunersaus voor bij de schnitzel! Het zijn serieus veel ingrediënten, maar je wordt rijkelijk beloond met de smaak! Wil je ook de schnitzel zelf maken? Check dan DIT recept!
- 1st Ui
- 5st Augurk
- 1st Chilipeper
- 2st Puntpaprika
- 1el Sambal
- 1el Basterdsuiker
- 3st Knoflook
- 1el Tomatenpuree
- 1el Tomatenketchup
- 0.5st Groentebouillon
- 10st Cherrytomaten
- 1el Azijn
- 200ml Water
- 1tl Maizena
Cocktailsaus
Heerlijk bij een snack, gehaktschotel of een hamburger! En uiteraard niet de garnalencocktail vergeten! Dit sausje vind ik helemaal te gek bij een hamburger. Check DEZE blog over de top 10 tips voor de perfecte hamburger.
- 2el Mayonaise
- 1el Tomatenketchup
- 1tl Tabasco
- 1tl Worcestersaus
- 0.5tl Zwarte peper
- 0.5tl Zeezout
- 1tl Cognac
Zoete ‘kipglaze’
Lekker sausje op je drumsticks mee te glazen op de BBQ. Ook erg lekker om bij je gesneden kippendijen of kipfilet te eten. Je kunt het ook gebruiken wanneer je lekker een kipfiletje aan het bakken bent.
- 3st Knoflook
- 1st Rode ui
- 3el Ketchup
- 2el Honing
- 1el Ketjap Manis
- 1st Limoen
- 3tl Sriracha
- 4el Olijfolie
Blue Cheese Dip
Lekkere dip voor bij de gegrilde kippenpootjes van de BBQ of met groenten sticks. Ook lekker voor bij een toastje of met een paar stengels bleekselderij. het kan dus ook prima gebruikt worden voor bij een groentesnack.
- 250g Blauwe kaas
- 200g Mayonaise
- 4st Bosui
- 250g Crème fraîche
- 2tl Zwarte peper
Dressing
Zoete dressing
Heerlijk zoete dressing wat perfect bij een Aziatische salade past. De pindakaas was voor mij ook nieuw, maar zo gek is het niet! Het past goed bij rode kool. Normaal eet ik pindakaas ook alleen maar op mijn brood met hagelslag :)!
- 3tl Sojasaus
- 0.5tl Gemberpoeder
- Voor de volgende ingrediënten gebruik je 1 theelepel per ingrediënt.
- Pindakaas
- Knoflookolie
- Honing
- Sriracha
- Sesamolie
- Citroensap
- Grove Dijon Mosterd
Frisse dressing
Een dressing welke perfect past bij een frisse salade met vis. In de onderstaande foto is dit met een makreelsalade.
- 2el Volle yoghurt
- 1tl Witte Wijnazijn
- 2el Mayonaise
- 1tl Grove Mosterd
- 1tl Bieslook
- 1tl Dille