0 0
Makreelsalade met appel en radijs

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1st Makreel Hele vis van ongeveer 400g
2st Bosui
6st Augurk Middelgroot
14st Radijs
1st Appel Jonagold
1el Kiemgroenten Groene
85g Rucola
Dressing
2el Volle yoghurt
1tl Witte wijnazijn
2el Mayonaise
1tl Grove mosterd
1tl Bieslook
1tl Dille

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Makreelsalade met appel en radijs

Kenmerken:
  • Vis

Gezonde en pittige salade voor de visliefhebber!

  • 30min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Dressing

Samenvatting

Delen

In deze koude maanden ben ik gek op lekkere stoofpotjes. Om toch een beetje in balans te blijven is een salade op z’n tijd geen overbodige luxe. Deze salade bereid mij al voor op de warme zonnige dagen waarbij ik deze salade buiten opeet met een heerlijk glas wijn erbij.

In dit gerecht heb ik de makreel als geheel gekocht.



Stappen

1
Klaar

Fileren

Start met het fileren van je makreel. Je begint met de huid eraf te halen. Maak een snede bij de staart aan beide kanten. Met een beetje kracht kun je de huid eraf halen. Je trekt de huid van het vlees af van de staart naar de kop.
Nu de huid eraf is kun je beginnen met het fileren. De meest makkelijke manier is dat je langs beide kanten van de ruggengraat in de lengte snijd. Dit gaat het gemakkelijkste met een fileermesje, maar een schilmesje kan ook.
Wanneer het vlees al een beetje los ligt, dan kun je het mes als hefboom gebruiken om het van de graat te tillen.
Doe dit voor beide kanten tot je het vlees eraf hebt gehaald. Snijd dit dan in stukken en verwijder de resterende graten zoveel als mogelijk.

2
Klaar

Snijden

Was eerst de bosui en snijd deze door de helft over de lengte. Snijd daarna kleine in halve manen. De augurk kun je in kleine blokjes snijden. De radijsjes snijd je in dunne plakjes. Deze kun je eerst door de helft snijden, maar dit is niet nodig.
De wortel kun je eerst schillen en daarna raspen. Voor het gemak kun je dit in winkel ook al geraspt halen.
Nu kun je appel eerst wassen en verwijder daarna het klokhuis. Je hoeft deze niet eerst te schillen. Snijd de appel eerst in 4 stukken en daarna verder in grove stukken.

3
Klaar

Dressing

Voor de dressing voeg je de volle yoghurt, witte wijnazijn, mayonaise, mosterd, bieslook en dille samen in een bakje. Breng het verder op smaak met peper en zout.

4
Klaar

De salade

Pak een grote kom en door de rucola sla in. Voeg dan de bosui, augurk, radijs, wortel en appel toe. Daarna kun je de makreel in hapklare stukken toevoegen. Voeg nu de kiemgroenten toe en top het verder af met de dressing.
Eet smakelijk!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Koolhydraatarme bloemkool met ui en hamblokjes
volgende
Couscous met gegrilde groenten
vorige
Koolhydraatarme bloemkool met ui en hamblokjes
volgende
Couscous met gegrilde groenten

Voeg je opmerking toe

Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here