Ingrediënten
-
1st MakreelHele vis van ongeveer 400g
-
2st Bosui
-
6st AugurkMiddelgroot
-
14st Radijs
-
1st AppelJonagold
-
1el KiemgroentenGroene
-
85g Rucola
-
Dressing
-
2el Volle yoghurt
-
1tl Witte wijnazijn
-
2el Mayonaise
-
1tl Grove mosterd
-
1tl Bieslook
-
1tl Dille
Samenvatting
In deze koude maanden ben ik gek op lekkere stoofpotjes. Om toch een beetje in balans te blijven is een salade op z’n tijd geen overbodige luxe. Deze salade bereid mij al voor op de warme zonnige dagen waarbij ik deze salade buiten opeet met een heerlijk glas wijn erbij.
In dit gerecht heb ik de makreel als geheel gekocht.
Stappen
1
Klaar
|
FilerenStart met het fileren van je makreel. Je begint met de huid eraf te halen. Maak een snede bij de staart aan beide kanten. Met een beetje kracht kun je de huid eraf halen. Je trekt de huid van het vlees af van de staart naar de kop. |
2
Klaar
|
SnijdenWas eerst de bosui en snijd deze door de helft over de lengte. Snijd daarna kleine in halve manen. De augurk kun je in kleine blokjes snijden. De radijsjes snijd je in dunne plakjes. Deze kun je eerst door de helft snijden, maar dit is niet nodig. |
3
Klaar
|
DressingVoor de dressing voeg je de volle yoghurt, witte wijnazijn, mayonaise, mosterd, bieslook en dille samen in een bakje. Breng het verder op smaak met peper en zout. |
4
Klaar
|
De saladePak een grote kom en door de rucola sla in. Voeg dan de bosui, augurk, radijs, wortel en appel toe. Daarna kun je de makreel in hapklare stukken toevoegen. Voeg nu de kiemgroenten toe en top het verder af met de dressing. |