Ingrediënten
-
6st Bleekselderij
-
2kg Kippenpootjes
-
2tl Paprikapoeder
-
2tl Gemberpoeder
-
2tl Uienpoeder
-
2tl Knoflookpoeder
-
2tl Chilipoeder
-
1el Olijfolie
-
De 'glaze'
-
3st Knoflook
-
1st Rode ui
-
3el Ketchup
-
2el Honing
-
1el Ketjap manis
-
1st LimoenSap
-
3tl Sriracha
-
4el Olijfolie
-
Blue cheese dip
-
250g Blauwe kaasTip: Dana blue
-
200g Mayonaise
-
4st Bosui
-
250g Crème fraîche
-
Zwarte peper
Samenvatting
Dit gerecht is echt superlekker! Ik heb de kippenpootjes op de BBQ klaargemaakt, maar het kan ook gewoon in de pan of oven. Dit is uiteraard aan jou! Als je van blauwe kaas houdt, dan is deze ‘blue cheese dip’ geweldig! De pittige smaak van de kaas in combinatie met de bleekselderij is top!
Zorg ervoor dat je van de kippenpootjes een paar uur, of een dag, van te voren kruid zodat het lekker intrekt.
Stappen
1
Klaar
|
De kippenpootjesBegin met het kruiden van je kippenpootjes. Leg ze in een grote kom en doe hier de paprika-, gember-, uien-, knoflook- en chilipoeder toe. Doe er nog een scheut olie doorheen en meng het goed met elkaar. |
2
Klaar
|
De glazeDe ingrediënten van de glaze zullen goed gemengd moeten worden. Je kunt dit het beste in een keukenmachine mixen of met een staafmixer. Deze glaze kun je straks tijdens het braden van je kippenpootjes aanbrengen met een kwast. |
3
Klaar
|
Blue cheese dip en bleekselderijDeze stap is vrij eenvoudig. Pak nu een ruime kom en doe hier de mayonaise en crème fraîche in. Meng dit door elkaar met de peper. Snijd nu de bosui in kleine ringetjes en de kaas grove stukken. Doe dit erbij in de kom en hussel het goed door elkaar. Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de kippenpootjes garen. |
4
Klaar
|
Kippenpootjes bradenZelf heb ik de kippenpootjes gebraden in de BBQ. Ik vind de smaken van de BBQ in mijn vlees onwijs lekker. Dit is een unieke smaak welke je niet kunt krijgen uit de pan of oven. Welke je ook kiest, je kunt daarin de volgende stappen volgen. |