Ingrediënten
-
800g Cranberryuit de diepvries
-
300ml Port
-
250g Donkere basterdsuiker
-
1st Sinaasappelrasp + sap
-
7st Kruidnagel
-
2st Kaneelstok
-
0,5st Citroen
-
2el Honing
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Boen de sinaasappel schoon, zodat je de schil van de sinaasappel kan gebruiken. Rasp de schil van een halve sinaasappel, gebruik hiervoor alleen het oranje. Pers daarna de sinaasapel uit. |
2
Klaar
|
Voeg alle ingredienten: cranberrys, port, kruidnagel, honing, suiker, sinaasappel rasp, sinaasappel sap en citroen in een steelpannentje. Breng dit aan de kook en laat 15 minuten zachtjes door koken. |
3
Klaar
|
Na 15 minuten zijn de cranberry's zacht genoeg om deze met een vork plat/kapot te drukken. Proef de saus tussendoor om te kijken of deze niet te zuur is. Wanneer deze te zuur is kun je nog wat extra suiker toevoegen. Laat de saus nu nog 10 minuten doorkoken en dan is de saus klaar om geserveerd te worden. |