0 0
Zomerse stoofpot met witte wijn

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1600g Sukadelappen
300g Gerookte spekjes
500ml Runderfond
500ml Witte wijn
250g Krieltjes
4st Tomaat
4st Sjalot
2st Winterpeen
2st Puntpaprika
1st Courgette
1st Prei
100g Roomboter
3 tenen Knoflook
3el Paprikapoeder
4st Kruidnagel
4st Laurierblad
2el Tijm
3 takjes Verse Rozemarijn

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zomerse stoofpot met witte wijn

Kenmerken:

    Zomers stoofpotje met witte wijn en veel groenten

    • 4,5u
    • Porties 10
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Stoofpot in de zomer? Ja! Dit stoofpotje is lekker licht doordat we witte wijn ipv rode wijn hebben gebruikt. Ook hebben we er lekker veel groenten door heen gedaan. Proef zelf maar.

    Stappen

    1
    Klaar

    Beginnen met het snijden van de groenten; sjalot, wortel, paprika en prei mogen in halve ringen. De courgette mag in kwarten gesneden worden. Gooi niet alle groenten bij elkaar in een bakje want niet alles heeft een gelijke bereid tijd.
    De tomaat gaan we eerst ontvellen. Dit doen we door een klein kruisje aan de onderkant te maken en daarna de tomaat voor 2 minuten in net van de kook af water te leggen. Dan kan je daarna heel makkelijk het velletje van de tomaat af halen. Snijd de tomaat daarna in blokjes.

    2
    Klaar

    Nu de groenten klaar staat in bakjes kunnen we beginnen met het vlees. Snijd de sukadelappen in blokjes van +/- 3cm.
    Zet een grote stoofpan op het vuur en bak hier eerst de spekreepjes in. Voeg dan de boter erbij en de rest van het vlees toe, bak tot alle kanten gebakken/bruin zijn. Dan mag de sjalot en wortel bij het vlees bak deze 2 minuten mee. Ook de tomaat en kruiden kunnen er nu bij. Blus het geheel af met de witte wijn en de bouillon.

    3
    Klaar

    Breng het geheel aan de kook, voeg de krieltjes toe en laat minimaal 3 tot 4 uur op zacht vuur pruttelen met de deksel van de pan af zodat deze goed kan inkoken. De stoof is klaar wanneer het vlees zacht is en uit elkaar begint te vallen. Het laatste half uur heb ik nog de prei, courgette en paprika toegevoegd. Zodat deze nog een beetje knapperig blijft. Dit met de deksel op de pan.
    De stoof is lekker met rijst of patat. Eet smakkelijk.

    jamilla

    Recept Reviews

    Gemiddelde score
    (5)
    Totaal aantal Reviews: 1
    Wesleysijtsma

    Heerlijk recept, alleen staat er niet in beschreven wanneer de krieltjes er bij moeten. Hier was ik nog wel benieuwd naar.

    vorige
    Hummus (houmous)
    volgende
    Yakitori spiesjes met fried rice
    vorige
    Hummus (houmous)
    volgende
    Yakitori spiesjes met fried rice
    Hulp nodig?