Ingrediënten
-
1600g Sukadelappen
-
300g Gerookte spekjes
-
500ml Runderfond
-
500ml Witte wijn
-
250g Krieltjes
-
4st Tomaat
-
4st Sjalot
-
2st Winterpeen
-
2st Puntpaprika
-
1st Courgette
-
1st Prei
-
100g Roomboter
-
3 tenen Knoflook
-
3el Paprikapoeder
-
4st Kruidnagel
-
4st Laurierblad
-
2el Tijm
-
3 takjes Verse Rozemarijn
Samenvatting
Stoofpot in de zomer? Ja! Dit stoofpotje is lekker licht doordat we witte wijn ipv rode wijn hebben gebruikt. Ook hebben we er lekker veel groenten door heen gedaan. Proef zelf maar.
Stappen
1
Klaar
|
Beginnen met het snijden van de groenten; sjalot, wortel, paprika en prei mogen in halve ringen. De courgette mag in kwarten gesneden worden. Gooi niet alle groenten bij elkaar in een bakje want niet alles heeft een gelijke bereid tijd. |
2
Klaar
|
Nu de groenten klaar staat in bakjes kunnen we beginnen met het vlees. Snijd de sukadelappen in blokjes van +/- 3cm. |
3
Klaar
|
Breng het geheel aan de kook, voeg de krieltjes toe en laat minimaal 3 tot 4 uur op zacht vuur pruttelen met de deksel van de pan af zodat deze goed kan inkoken. De stoof is klaar wanneer het vlees zacht is en uit elkaar begint te vallen. Het laatste half uur heb ik nog de prei, courgette en paprika toegevoegd. Zodat deze nog een beetje knapperig blijft. Dit met de deksel op de pan. |