0 0
Wildstoof van Ree

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Ree Poulet
100g Gerookte spekjes
2el Bloem
3st Winterpeen
1st Rode ui
3st Sjalot
5tl Zilveruitjes
400g Kastanjechampignons
3st Knoflook
100g Kruidkoek
2takjes Verse Rozemarijn
5st Kruidnagel
2st Laurierblad
1tl Tijm
1tl Chili
30ml Cognac
100ml Port
300ml Rode wijn
700ml Runderbouillon

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wildstoof van Ree

Kenmerken:
  • Wild

Heerlijk wild op z´n tijd is echt aan te raden!

  • 300min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Stoofpotjes blijven een perfect gerecht voor als je met meerdere personen bent of lekker een hele dag thuis blijft.
Als je de site al hebt afgestruind weet je dat dit niet mijn eerste wild stoofpotje is. Eerder heb ik de Hazenpeper geplaatst. Heerlijk gerecht! Dit keer heb ik een geweldige stoof gemaakt van Ree poulet. Stoofpotjes blijven voor mijn altijd een favoriet. Nu heb ik het geserveerd met een beetje rijst, rode kool en appelmoes. Je kunt overwegen om dit ook zelf te maken. In dit geval heb ik het gehouden bij het maken van de stoofpot.

Stappen

1
Klaar

Goede voorbereiding is het halve werk!

Start met het schillen van de winterpenen en snijd deze in grove plakken. De rode ui en sjalotjes kun je in halve ringen snijden. De steel verwijder je van de champignons en snijd ze daarna in plakken (niet te dun). De knoflook kun je fijn snijden of persen. Verwijder ook de rozemarijn van de takjes en leg dit apart. Als je het ree hebt gekocht als poulet, dan hoef je uiteraard niets te snijden. Indien je dit in stooflappen hebt gekocht, snijd dit dan nog in grove stukken. Kruid het vlees met een beetje peper en zout. Gebruik hier bij voorkeur zwarte peper en zeezout.

Zet ook alvast de cognac, port, rode wijn en runderbouillon klaar. Je kunt de runderbouillon ook vervangen door wildfond.

2
Klaar

Begin met braden

Pak een braadpan en giet hier een klein beetje olie in. Bak hier de spekjes in tot ze lichtbruin zijn (niet doorbakken). Haal ze er daarna uit en laat ze even uitlekken op een rol keukenpapier. Braad nu het vlees rondom bruin aan. Voeg dan de 2el bloem toe en roer het goed door de pan. Nu kun je de rode ui, sjalotjes, winterpeen en knoflook toevoegen. Bak dit allemaal tot het een beetje zacht is geworden. Doe nu weer de spekjes erbij als ook de champignons. Nu kun je ook de rozemarijn, chili en tijm toevoegen. Bak dit geheel nog een paar minuten en roer tussendoor goed.

3
Klaar

Afblussen en pruttelen maar

Blus het geheel af eerst met de port, daarna de rode wijn en als laatste de cognac. Zorg dat je de dranken via de rond van de pan toevoegt aan de stoof. Nu kun je de runderbouillon toevoegen tot het geheel onder het vocht staat.
Het vuur kun je nu op de laagste stand zetten. Voeg de kruidnagel, laurier en zilveruitjes toe. De kruidkoek kun je verkruimelen over het geheel. Laat het nu minimaal 4 uur pruttelen. Roer het tussendoor wel goed om te voorkomen dat het aanbakt.
That's it! Zie de volgende stap voor eventuele serveertips.

4
Klaar

Serveertip

Zelf ben ik fan van rode kool en appelmoes bij mijn stoofpot. Meestal ook wel iets van een gekookte of gebakken aardappel. Bij dit gerecht heb ik voor de verandering rijst bij gedaan. Erg lekker!
Als je toch liever aardappeltjes uit de oven erbij wilt hebben, dan kun je ook een ander recept van mij bekijken: https://checkmydish.nl/recipe/aardappelen-met-rozemarijn-tijm-ui/

Mocht je helemaal verzot zijn op stoofpeertjes, dan heb ik daar ook een recept voor! Check My Dish via: https://checkmydish.nl/recipe/stoofpeertjes/

Laat mij weten hoe jij het liefste jouw stoofpotje eet!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Clubsandwich met gegrilde kip
Een omelet met spek, paprika, bosui, gruyere kaas en jonge kaas.
volgende
Omelet met kaas en spek
vorige
Clubsandwich met gegrilde kip
Een omelet met spek, paprika, bosui, gruyere kaas en jonge kaas.
volgende
Omelet met kaas en spek

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.