Ingrediënten
-
250 gram Rijstmix van panden en arpa şehriye (sehriye opbakken)
-
6 Eieren
-
250 gram Japanse groenten mix
-
250 gram Champignons
-
1 kilo Gamba
-
250 gram Taugé
-
Gebakken uitjes
-
Kimchi
-
Sriracha
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
De gamba'sPel eerst je gamba's en bewaar de garnalenkoppen. Van de garnalenkoppen trek je de bouillon. |
2
Klaar
|
De bouillonVerzamel garnalenkoppen. |
3
Klaar
|
Turkse rijst voorbereidenGebruik hiervoor pandanrijst en arpa şehriye, deze kan je zelfs bij grote AH of Jumbo’s verkrijgen anders bij Turkse supermarkt. |
4
Klaar
|
Turkse rijst bereidenGebruik en middel grote kookpan of koekenpan( het geheel moet niet hoger dan 4 a 5 cm in de pan zijn) - heel belangrijk…… tijdens het roeren voeg je zout bij en proef je de ontstane bouillon ( naar eigen smaak uiteraard) |
5
Klaar
|
Turkse rijst laten rustenNadat je de eerste luchtbelletjes ziet zet het vuur op de allerlaagste stand met de deksel er op. Kook nu ondertussen je eieren naar de gewenste garing. |
6
Klaar
|
De groentenBak de champignons en eventueel andere groenten. |
7
Klaar
|
OpdienenSnijd de gamba's en doe de in stukjes gesneden gamba’s in een kom. Doe de rest van de ingrediënten erbij en top het af met gebakken uitjes (eventueel madam janet) |