0 0
Saoto ala Salli

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
250 gram Rijst mix van panden en arpa şehriye (sehriye opbakken)
6 Eieren
250 gram Japanse groenten mix
250 gram Champignons
1 kilo Gamba
250 gram Taugé
Gebakken uitjes
Kimchi
Sriracha

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Saoto ala Salli

Kenmerken:
  • Vis
  • 30 min
  • Porties 6
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Saoto met Turkse traditionele rijst. Met bouillon die ik van garnalenkoppen heb getrokken.

Stappen

1
Klaar

De gamba's

Pel eerst je gamba's en bewaar de garnalenkoppen. Van de garnalenkoppen trek je de bouillon.

2
Klaar

De bouillon

Verzamel garnalenkoppen.
Spoel de garnalenkoppen af onder koud water.
Doe de garnalenkoppen in een pan met water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 20-30 minuten sudderen.
Zeef de bouillon om de garnalenkoppen te verwijderen.

3
Klaar

Turkse rijst voorbereiden

Gebruik hiervoor pandanrijst en arpa şehriye, deze kan je zelfs bij grote AH of Jumbo’s verkrijgen anders bij Turkse supermarkt.
Principe is 1 op 2, dus 1 kopje rijst is 2 kopjes water
Was de rijst en laat het uitlekken

4
Klaar

Turkse rijst bereiden

Gebruik en middel grote kookpan of koekenpan( het geheel moet niet hoger dan 4 a 5 cm in de pan zijn)
Doe dun laagje bakolie en een eetlepel roomboter in de pan en laat deze smelten en doe dan een laagje arpa bij.
De mix blijven roeren totdat de arpa mooi bruin is gebakken en een heerlijke geur afkomt.
Voeg de pandanrijst bij en roer het om en doe direct het water bij( mag best iets meer water bij het geheel moet ongeveer 2 cm onder water zijn.

- heel belangrijk…… tijdens het roeren voeg je zout bij en proef je de ontstane bouillon ( naar eigen smaak uiteraard)

5
Klaar

Turkse rijst laten rusten

Nadat je de eerste luchtbelletjes ziet zet het vuur op de allerlaagste stand met de deksel er op. Kook nu ondertussen je eieren naar de gewenste garing.
Na 15 a 20 minuten met een lepel het rijst voorzichtig opzij schuiven, als alle vocht is weggetrokken dan het vuur uit en 10 minuten laten rusten.

6
Klaar

De groenten

Bak de champignons en eventueel andere groenten.
Gewenst kan je groenten ook rauw toevoegen .

7
Klaar

Opdienen

Snijd de gamba's en doe de in stukjes gesneden gamba’s in een kom. Doe de rest van de ingrediënten erbij en top het af met gebakken uitjes (eventueel madam janet)
Doe als laatste de gekookte bouillon er overheen en leg je eieren erbij

solange

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Wrap met kabeljauw, gegrilde ananas en munt
volgende
Scones
vorige
Wrap met kabeljauw, gegrilde ananas en munt
volgende
Scones
Hulp nodig?