0 0
Hummus (houmous)

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
800g Kikkererwten
1st Knoflook
5el Olijfolie
4el Tahin
1.5tl Harissa
1tl Komijnzaad gemalen
1st Citroen Citroen sap
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Hummus (houmous)

Kenmerken:
  • Vegan
Keuken

    Makkelijke dip om te maken en veel beter dan kant en klaar uit de supermarkt.

    • 15 min
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Zo veel lekkerder als je deze dip zelf maakt; Hummus, een dip met als hoofdingrediënt kikkererwten. Je kan deze dip helemaal naar eigen smaak maken, lekker naturel of met extra kruiden en groenten.

    Stappen

    1
    Klaar

    Wij hebben gebruik gemaakt van al gewelde kikkererwten, je zou ook gedroogde kikkererwten kunnen gebruiken en zelf nog een nacht in water laten wellen.
    Voeg de kikkererwten, knoflook, tahin, komijnzaad en harissa samen in de kom van een keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Voeg de olie langzaam toe terwijl de keukenmachine aan staat. Zo ontstaat er een luchtig mengsel. Voeg als laatste het citroensap, peper en zout naar smaak toe.
    En klaar is de dip

    jamilla

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Platbrood met gegrilde groenten en zoete aardappel
    volgende
    Zomerse stoofpot met witte wijn
    vorige
    Platbrood met gegrilde groenten en zoete aardappel
    volgende
    Zomerse stoofpot met witte wijn
    Hulp nodig?