Ingrediënten
-
600g Winterpeen
-
400g Ui
-
600g Aardappeleniets kruimig
-
250g Gerookte spekjes
-
200g Zoete aardappel
-
375g Rookworst
-
100g Bloemkool
-
100ml Halfvolle Melk
-
25g Roomboter
-
250ml Stampot jus
-
2tl Mosterd
-
2el Zonnebloemolie
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Het is nog steeds winter dus dat betekend stamppot. Heerlijke hutspot met als hoofdingrediënten wortel, ui en aardappel
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met het schillen en snijden van de aardappel + zoete aardappel. Snijd de aardappels in kwarten zodat deze sneller gaar zijn. Wij hebben een zak gesneden hutspot groenten gekocht, anders kan je nu ook de wortel en ui snijden . |
2
Klaar
|
Zet een koekenpan op het vuur met de zonnebloemolie, verwarm op middelhoog vuur en voeg dan de gesneden uien toe. Laat deze langzaam garen tot helemaal zacht. Zet ondertussen op een andere pit een grote pan met water en kook hierin de aardappels, wortel en bloemkool gaar. Dit duurt beide ongeveer 20 minuten. |
3
Klaar
|
Ondertussen kunnen we de gerookte spekjes en rookworst bereiden. Verhit een koekenpan op hoog vuur en bak hier de spekjes knapperig en goud bruin. Bereid de rookworst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bereid ook de jus volgens de bereidingswijze op de verpakking. |
4
Klaar
|
Wanneer de aardappels, wortel en bloemkool gaar zijn kunnen we gaan stampen. Schep eerst een gedeelte van de wortels uit de pan met water, zodat we deze niet helemaal fijn hoeven te stampen. Giet de pan af met aardappels, bloemkool en een gedeelte van de wortels. Voeg hieraan de melk en boter toe en stamp dit fijn met een aardappelstamper. |
5
Klaar
|
Nu kunnen we alles samen voegen. Schep de zachte uien en de apart gehouden wortels toe aan de aardappelpuree. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met de mosterd, peper en zout. Schep per persoon de hutspot op een bord met de gebakken spekjes, rookworst en jus. Eet smakkelijk |