Ingrediënten
-
2st Ui
-
2st Knoflook
-
300g Risotto
-
100ml Witte wijn
-
500ml Groentebouillon
-
300g Cherry tomaten
-
500g Passata
-
100g Blad spinazie
-
50g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
2st Burrata
-
Basilicum
-
Olijfolie
-
Roomboter
Samenvatting
Risotto maken is eigenlijk niet lastig. Je moet enkel geduld hebben, het duurt wel even tot de risotto het vocht goed heeft opgenomen. Schenk dus gerust een glaasje wijn voor jezelf in en ga aan de gang met het maken van deze tomatenrisotto.
Stappen
1
Klaar
|
RisottoBegin met het snipperen van de ui en snijd de knoflook ook fijn. Zet een diepe pan op middelhoog vuur en doe hier een beetje olie in. Fruit hier de ui en knoflook in. |
2
Klaar
|
RisottoVoeg een klont roomboter. Als deze gesmolten is, dan voeg je de risotto toe en bak het door tot de risotto glazig is geworden. Dit duurt een paar minuutjes. Blus het dan af met de witte wijn en wacht tot het is opgenomen. |
3
Klaar
|
RisottoVoeg dan de passata eraan toe en voeg geleidelijk de groentebouillon toe. Zorg elke keer dat de risotto het vocht goed opneemt. De risotto is gaar als de korrel zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Ga ondertussen door met de tomaten en spinazie. |
4
Klaar
|
De tomaatjesVoor de cherrytomaten heb je 2 opties. Of in de oven grillen of in de grillpan op het vuur. In de grillpan is misschien wat gemakkelijker omdat je toch bij je risotto in de buurt moet blijven. Besprenkel ze in ieder geval met wat olijfolie, peper en zout en grill ze tot de huid er mooi gegrild uitziet. |
5
Klaar
|
SpinazieVoor de spinazie is het vrij simpel. Pak een pan en voeg hier een scheut olie aan toe. Als de olie heet is, dan voeg je de bladspinazie eraan toe. Breng het op smaak met peper en zout en bak je de spinazie tot het geslonken is. Dan is het klaar. |
6
Klaar
|
Nu de risotto klaar is, dan schep je de Parmezaanse kaas er doorheen zodat het kan smelten. Schep de risotto daarna in een diep bord en leg hier een deel van de spinazie en gegrilde tomaten op. Daarna de burrata en besprenkel deze met olijfolie. Scheur een paar blaadjes basilicum en verdeel deze er nog over. En nu genieten maar! |