0 0
Tomatenrisotto met burrata

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2st Ui
2st Knoflook
300g Risotto
100ml Witte wijn
500ml Groentebouillon
300g Cherry tomaten
500g Passata
100g Blad spinazie
50g Parmazaanse Kaas (rasp)
2st Burrata
Basilicum
Olijfolie
Roomboter

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Tomatenrisotto met burrata

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Een heerlijke tomatenrisotto

  • 60min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Risotto maken is eigenlijk niet lastig. Je moet enkel geduld hebben, het duurt wel even tot de risotto het vocht goed heeft opgenomen. Schenk dus gerust een glaasje wijn voor jezelf in en ga aan de gang met het maken van deze tomatenrisotto.

Stappen

1
Klaar

Risotto

Begin met het snipperen van de ui en snijd de knoflook ook fijn. Zet een diepe pan op middelhoog vuur en doe hier een beetje olie in. Fruit hier de ui en knoflook in.

2
Klaar

Risotto

Voeg een klont roomboter. Als deze gesmolten is, dan voeg je de risotto toe en bak het door tot de risotto glazig is geworden. Dit duurt een paar minuutjes. Blus het dan af met de witte wijn en wacht tot het is opgenomen.

3
Klaar

Risotto

Voeg dan de passata eraan toe en voeg geleidelijk de groentebouillon toe. Zorg elke keer dat de risotto het vocht goed opneemt. De risotto is gaar als de korrel zacht is geworden. Dit duurt ongeveer 20-25 minuten. Ga ondertussen door met de tomaten en spinazie.

4
Klaar

De tomaatjes

Voor de cherrytomaten heb je 2 opties. Of in de oven grillen of in de grillpan op het vuur. In de grillpan is misschien wat gemakkelijker omdat je toch bij je risotto in de buurt moet blijven. Besprenkel ze in ieder geval met wat olijfolie, peper en zout en grill ze tot de huid er mooi gegrild uitziet.

5
Klaar

Spinazie

Voor de spinazie is het vrij simpel. Pak een pan en voeg hier een scheut olie aan toe. Als de olie heet is, dan voeg je de bladspinazie eraan toe. Breng het op smaak met peper en zout en bak je de spinazie tot het geslonken is. Dan is het klaar.

6
Klaar

Nu de risotto klaar is, dan schep je de Parmezaanse kaas er doorheen zodat het kan smelten. Schep de risotto daarna in een diep bord en leg hier een deel van de spinazie en gegrilde tomaten op. Daarna de burrata en besprenkel deze met olijfolie. Scheur een paar blaadjes basilicum en verdeel deze er nog over. En nu genieten maar!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Eendenborst met zoete aardappelpuree en schorseneer
volgende
De crème brûlée
vorige
Eendenborst met zoete aardappelpuree en schorseneer
volgende
De crème brûlée
Hulp nodig?
Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here