• Home
  • Diner
  • Spruitjes met kaas en zoete aardappel
0 0
Spruitjes met kaas en zoete aardappel

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Spruitjes
1st Zoete aardappel
1st Ui
225g Gerookte spekjes
2st Knoflook
1tl Chilivlokken
100g Champignons
100g Crème fraîche
1tl Nootmuskaat
75g Jonge kaas (rasp)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Spruitjes met kaas en zoete aardappel

Kenmerken:

    Een erg lekker alternatief op de standaard spruitjes met een aardappel. 

    • 30min
    • Porties 2
    • Gemakkelijk

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Mijn variant van spruitjes brengt weer eens een verrassing op tafel. Door de spekjes, kaas en de overige ingrediënten samen te voegen krijg je weer een nieuwe beleving van spruitjes. Probeer jij het ook?

    Stappen

    1
    Klaar

    Voorbereiding

    Snijd de aardappel in blokjes ter grote van een dobbelsteen. Snijd ook alvast de ui in halve ringen, knoflook fijn en de champignons in plakjes.
    Breng een pannetje water aan de kook. Voeg hier de spruiten en toe. Kook ze tot beetgaar (plm 15 minuten) en doe de laatste 10 minuten de blokjes zoete aardappel hierbij (met wat zout) giet dit af en laat even in de pan staan. Dit komt weer terug in stap 3.

    2
    Klaar

    Bak in een koekenpan de spekjes (al dan niet met wat olijfolie). Doe hierbij de ui glazig bakken en zet het vuur laag. Kruid dit geheel met de uitgeperste knoflook en eventueel chilivlokken. Doe de champignons hierbij, daarna de creme fraiche en roer dit geheel even door totdat de creme fraiche zacht is.

    3
    Klaar

    Voeg de spruiten en de zoete aardappel toe met de nootmuskaat en een snufje zout en roer het geheel voorzichtig door.
    Strooi over het geheel de geraspte kaas en leg een deksel op de pan zodat de kaas hierover kan smelten
    TIP: Lekker met een stukje vlees zoals kipfilet

    kaat54

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Rode bietjes salade met gerookte kip
    volgende
    Kipdijfilet met pasta en parmezaanse kaas
    vorige
    Rode bietjes salade met gerookte kip
    volgende
    Kipdijfilet met pasta en parmezaanse kaas

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.