0 0
De crème brûlée

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
2 Vanille Vanillestokjes
600ml Slagroom
7 Eidooiers
100gr Kristalsuiker
enkele lepels Rietsuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

De crème brûlée

Kenmerken:
    Keuken

    Recept voor 5 schaaltjes met een diameter van 12cm
    Zonder twijfel een toprecept, eidooiertje extra geeft net wat meer smaak

    • 1,5 uur
    • Porties 5
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Een tijdloze klassieker, maar altijd lekker en je maakt er iedereen blij mee!

    Stappen

    1
    Klaar

    Splits de eieren, alleen de dooiers worden gebruikt

    2
    Klaar

    Meng de suiker en de eierdooiers, zorg dat het niet schuimig wordt.

    3
    Klaar

    Haal het merg uit de vanillestokjes en voeg deze aan de slagroom

    4
    Klaar

    Warm de slagroom langzaam op en laat ca 10 minuten tegen de kook trekken

    5
    Klaar

    Voeg de slagroom al roerend toe aan de eieren.

    6
    Klaar

    Zet de schaaltje in een grote ovenschaal gevuld met een laagje kokend water (Au-bain-marie)

    7
    Klaar

    Zet de schaal in de voorverwarmde oven (150gr) voor 60 minuten

    8
    Klaar

    De crème brûlée is goed als deze nog in het midden nog niet geheel gestolt is.

    9
    Klaar

    Laat de crème brûlée tenminste 4 uur opstijven in de koelkast

    10
    Klaar

    Bestrooi de crème brûlée met een laagje rietsuiker en grill deze met een brander.

    Michiel

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Tomatenrisotto met burrata
    volgende
    Cheeseburger met guacamole
    vorige
    Tomatenrisotto met burrata
    volgende
    Cheeseburger met guacamole
    Hulp nodig?