Ingrediënten
-
2 VanilleVanillestokjes
-
600ml Slagroom
-
7 Eidooiers
-
100gr Kristalsuiker
-
enkele lepels Rietsuiker
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Splits de eieren, alleen de dooiers worden gebruikt |
2
Klaar
|
Meng de suiker en de eierdooiers, zorg dat het niet schuimig wordt. |
3
Klaar
|
Haal het merg uit de vanillestokjes en voeg deze aan de slagroom |
4
Klaar
|
Warm de slagroom langzaam op en laat ca 10 minuten tegen de kook trekken |
5
Klaar
|
Voeg de slagroom al roerend toe aan de eieren. |
6
Klaar
|
Zet de schaaltje in een grote ovenschaal gevuld met een laagje kokend water (Au-bain-marie) |
7
Klaar
|
Zet de schaal in de voorverwarmde oven (150gr) voor 60 minuten |
8
Klaar
|
De crème brûlée is goed als deze nog in het midden nog niet geheel gestolt is. |
9
Klaar
|
Laat de crème brûlée tenminste 4 uur opstijven in de koelkast |
10
Klaar
|
Bestrooi de crème brûlée met een laagje rietsuiker en grill deze met een brander. |