Ingrediënten
-
800g Lamsrack
-
1el Olijfolie
-
3teentjes Knoflook
-
3 takjes Verse Rozemarijn
-
2 takjes Verse Tijm
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Bij deze deel ik weer een leuk recept met jullie: sous vide gegaarde lamsrack met verse kruiden. Ik heb de lamsrack gemarineerd met wat verse rozemarijn, tijm, peper, zout en een scheutje olijfolie. Klinkt goed, toch?
De truc hier is de sous-vide bereiding. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het draait eigenlijk om het langzaam garen van het vlees op een precieze lage temperatuur van 54°C. Hierdoor wordt de lamsrack supermals en krijgen de kruiden alle tijd om in te trekken. Je hoeft na het garen alleen nog maar de rack af te grillen in de pan en dan heb je een perfect stukje lam!
Wat je nodig hebt is een sousvide stick, vacuumzak en een vacumeerapparaat.
Dit recept is perfect als je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan. Dus, check dit recept om een heerlijke lamsrack op tafel te zetten!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de lamsrack in aan de vetkant in ruitvorm. Smeer het rack daarna helemaal in met olijfolie. |
2
Klaar
|
Snijd nu knoflook, rozemarijn en tijm fijn en smeer het rack hier helemaal mee in. |
3
Klaar
|
Doe het lamsrack in een vacuumeerzak en vacumeer deze. Leg deze nu in het water en gaar ongeveer 3u op 54°C. |
4
Klaar
|
Haal het vlees uit de vacuumzak en dep het droog. Zet nu een (grillpan) op hoog vuur met een beetje olie erin. Als de pan goed heet is, dan grill je het rack rondom af zodat je een mooie korst krijgt. |
5
Klaar
|
Snijd het rack in koteletten en serveer het met bijvoorbeeld, couscous, chimicurri of aardappelpuree |