0 0
Sous-vide gegaarde lamsrack met rozemarijn en tijm

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
800g Lamsrack
1el Olijfolie
3teentjes Knoflook
3 takjes Verse Rozemarijn
2 takjes Verse Tijm
Zwarte peper
Zeezout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Sous-vide gegaarde lamsrack met rozemarijn en tijm

Kenmerken:
    Keuken

    Heerlijk sous vide recept

    • 3,5u
    • Porties 2
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Bij deze deel ik weer een leuk recept met jullie: sous vide gegaarde lamsrack met verse kruiden. Ik heb de lamsrack gemarineerd met wat verse rozemarijn, tijm, peper, zout en een scheutje olijfolie. Klinkt goed, toch?

    De truc hier is de sous-vide bereiding. Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het draait eigenlijk om het langzaam garen van het vlees op een precieze lage temperatuur van 54°C. Hierdoor wordt de lamsrack supermals en krijgen de kruiden alle tijd om in te trekken. Je hoeft na het garen alleen nog maar de rack af te grillen in de pan en dan heb je een perfect stukje lam!

    Wat je nodig hebt is een sousvide stick, vacuumzak en een vacumeerapparaat.

    Dit recept is perfect als je indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan. Dus, check dit recept om een heerlijke lamsrack op tafel te zetten!

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de lamsrack in aan de vetkant in ruitvorm. Smeer het rack daarna helemaal in met olijfolie.

    2
    Klaar

    Snijd nu knoflook, rozemarijn en tijm fijn en smeer het rack hier helemaal mee in.
    Ze een bak water klaar waar de lamsrack en stick in passen. Zet de stick aan en verwarm tot 54°C.

    3
    Klaar

    Doe het lamsrack in een vacuumeerzak en vacumeer deze. Leg deze nu in het water en gaar ongeveer 3u op 54°C.

    4
    Klaar

    Haal het vlees uit de vacuumzak en dep het droog. Zet nu een (grillpan) op hoog vuur met een beetje olie erin. Als de pan goed heet is, dan grill je het rack rondom af zodat je een mooie korst krijgt.

    5
    Klaar

    Snijd het rack in koteletten en serveer het met bijvoorbeeld, couscous, chimicurri of aardappelpuree

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    gochujang kipburger
    vorige
    Koreaanse krokante kipburger
    volgende
    IJskoffie
    gochujang kipburger
    vorige
    Koreaanse krokante kipburger
    volgende
    IJskoffie
    Hulp nodig?