Ingrediënten
-
300g RijstZilvervlies rijst
-
1st Courgette
-
2st Puntpaprika
-
0,5st Prei
-
1st Rode ui
-
150g Taugé
-
1/4st Chinese kool
-
3st Knoflook
-
1el Chilipasta
-
1st Groentebouillon
-
Zonnebloemolie
-
ei mengsel
-
5st Eieren
-
2tl Cajun
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Paprikapoederpikant
-
1tl Komijnzaad
-
1tl Peterselie
-
1tl Chilipoeder
-
1el Sojasaus
-
1el Ketjap manis
-
1el Sesamolie
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
Deze nasi is niet van echt te onderscheiden, door het toevoegen van verschillende kruiden mis je zeker de kip niet.
Stappen
1
Klaar
|
snijden groenten/koken rijstZe een pan met water op het vuur, wanneer deze kookt kan de rijst met het bouillon blokjes erbij. kook dit volgens de bereidingswijze op de verpakking. Ondertussen kan de groenten gesneden worden; courgette, paprika, prei, ui en Chinese kool. Alles mag naar voorkeur gesneden worden. |
2
Klaar
|
wokkenGebruik voor het bakken van de groenten een grote wokpan. wok hierin de groenten (die je net gesneden hebt) + de tauge. |
3
Klaar
|
eiAls laatste moeten we het ei nog bereiden. klop in een kom de eieren + alle kruiden/specerijen + sojasaus+ ketjap manis + sesamolie. |
4
Klaar
|
eind resultaatWanneer de groenten gaar zijn en de rijst gekookt, kunnen deze 2 samen gevoegd worden in de wok pan. Als laatste gaat het ei-mengsel er bij, nog 2 minuten op hoog vuur wokken en het is klaar. |