Ingrediënten
-
handje Blad spinazie
-
2st Eieren
-
2el Halfvolle Melk
-
0.25st Courgette
-
50g Champignons
-
1el Sojasaus
-
0.5tl Knoflookpoeder
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
5g Geraspte kaas
Samenvatting
Een heerlijk en simpel recept voor de lunch! Deze omelet is aan beide kanten gebakken. Als laatste is de kaas nog een beetje gesmolten. Pak er 2 lekkere bruine boterhammen bij en je zit weer goed voor de rest van de dag!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de courgette in blokjes. De champignons snijd je eerst door de helft en daarna in reepjes. Voeg dit in een kom samen met het ei, de melk, sojasaus, knoflookpoeder, peper en zout. Klop dit nu goed door elkaar. |
2
Klaar
|
Voeg nu ook de kaas eraan toe en mix het door het geheel heen. Hak nu de spinazie grof en voeg dit eraan toe. Je mag het ook heel laten, maar is wat lastiger te mengen. |
3
Klaar
|
Zet een koekenpan op het vuur en doe hier een scheut olie in. Zodra de olie heet is giet je het gehele mengsel in de pan. |
4
Klaar
|
Zodra de onderkant gaar is draai je de omelet om. Dit kun je het gemakkelijkste doen door een bord te pakken en deze op zn kop in de pan te leggen. Draai dan de pan met het bord erin om en je omelet ligt met de ongebakken kant op het bord. Glijd de omelet nu van het bord af de pan in. Zo kan de andere kant ook bakken. Strooi nog een beetje kaas over de bovenkant (nu de gebakken kant) en laat het verder garen. Houd het vuur niet te hoog, want anders gaat het te hard en dat zou zonde zijn! |