Ingrediënten
-
270g Bladerdeegverse bladerdeeg
-
250g Kastanjechampignons
-
125g Gerookte spekjes
-
100g Shiitake
-
75g BlauwaderkaasZachte blauwaderkaas: Castello Creamy blue 70+
-
75g RoquefortPittige blauwaderkaas
-
2st Ui
-
0,5st Prei
-
3st Knoflook
-
25g Geraspte kaas
-
1st Peer
-
2el Zonnebloemolie
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Makkelijk en snel je vrienden imponeren met een lekker gerecht. Maak dan deze plaattaart met kastanje champignons en blauwaderkaas.
Zowel lekker als hoofd- of bijgerecht
Stappen
1
Klaar
|
Snijd de ui fijn. Verwarm 1el olie in een koekenpan en bak hier de spekjesreepjes met de ui in. Bak voor 2 minuten op hoog vuur, daarna nog voor 8 minuten op laag vuur. |
2
Klaar
|
Snijd de champignons en shiitake in dunnen plakjes en de knoflook fijn. Verwarm 1el olie in een koekenpan en voeg hier de champignons aan toe. Bak deze 5 minuten, voeg daarna de knoflook toe en bak nog eens 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. |
3
Klaar
|
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier het bladerdeeg op. Prik met een vork hier enkele gaatjes in het bladerdeeg, dit voorkomt luchtbellen. Smeer de blauwaderkaas (zacht) over het bladerdeeg, verdeel hierop het ui/spekjes mengsel en het champignon mengsel. |
4
Klaar
|
Snijd de prei in dunnen halve ringen en de peer in blokjes van 0,5cm. Verdeel de prei, geraspte kaas en de peer over de plaattaart en verkruimel als laatste de roquefort (pittige blauwaderkaas) hierover. |
5
Klaar
|
Bak de plaattaart voor 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200graden. Wanneer de bladerdeeg goudbruin is is deze klaar. Eet smakelijk. |