Ingrediënten
-
500g Roseval aardappelen
-
500g AardappelenKruimig
-
5g Verse Tijm
-
5g Verse Rozemarijn
-
0.5st Rode ui
-
0.5st Ui
-
5st Knoflook
-
1st Lenteui
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Chilivlokken
Samenvatting
Aardappelen kun je op verschillende manieren eten, maar dit blijft voor mij toch wel de favoriet! En kijk eens wat een plaatje je op tafel kan brengen.
Stappen
1
Klaar
|
Was de aardappelen en kook direct in kokend water voor 8 min. Spoel ze daarna met koud water af tot ze lauw zijn aan de buitenkant. Snijd de aardappelen in grove stukken. Het gemakkelijkste is eerst door 4 stukken te snijden en van daaruit kleiner snijden naar behoefte. Verdeel al deze stukken in een ovenschaal. Zet de oven alvast aan op 220°C. |
2
Klaar
|
Snijd de ui in halve ringen en voeg deze toe aan de aardappelen. Plet de knoflook en leg deze erbij. Het vel hoef je er niet af te halen. De takken rozemarijn tijm kun je over het geheel verdelen. De lente ui kun je ook grof snijden en toevoegen. Breng het verder op smaak met peper, zout en chilivlokken. |