0 0
Wraps met kippendijen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kippendijen
4st Knoflook
1st Rode ui
1st Prei
2st Paprika 1 rood en 1 geel
150g Maïs
250g Bruine bonen
125g Zure room
8st Tortilla wrap
100g Jonge kaas (rasp)
Kippenkruiden
1tl Knoflookpoeder
1tl Peterselie
1tl Paprikapoeder
1tl Komijnzaad
1tl Kurkuma
1tl Mosterdpoeder
1tl Uienpoeder
0.5tl Koriander
1tl Kerrie poeder

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Wraps met kippendijen

Kenmerken:

    Lekkere wraps met kippendijen

    • 30min
    • Porties 4
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Kippenkruiden

    Samenvatting

    Delen

    Eigenlijk gek dat ik dit recept nog niet eerder heb geplaatst. Ik eet dit namelijk erg graag!

    Deze wrap zit boordevol groenten en de kip is heerlijk gekruid. Door de wraps aan het eind nog even in de oven te doen wordt de tortilla nog een beetje knapperig. Je kunt de kip in dit recept ook vervangen door gehakt als je dat liever hebt. Zelf maak ik dit recept altijd met kip.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de rode ui en prei in halve ringen. De paprika kun je in reepjes snijden en daarna door de helft. De knoflook kun je fijn snijden.
    De kippendijen kun je in reepjes snijden. Kruid het daarna met de kruiden zoals in de ingrediëntenlijst aangegeven.
    Lek ook alvast de bonen en maïs uit. Laat de oven ook alvast voor verwarmen tot 180°C.

    2
    Klaar

    Pak nu 2 pannen. In beide pannen doe je een beetje olie. In 1 pan bak je de ui, prei en de paprika. Voeg na enkele minuten de helft van de knoflook toe. In de andere pan bak je de kip op hoog vuur rondom bruin. Zodra de kip is dichtgeschroeid, dan voeg je de andere helft van de knoflook toe.

    3
    Klaar

    Zodra de groenten zacht zijn geworden, dan voeg je de gehele inhoud van die pan toe aan de kip.
    Nu kun je ook de bonen en maïs toevoegen. Hussel alles lekker door elkaar en breng het verder op smaak met peper en zout. Als je dat wilt natuurlijk.

    4
    Klaar

    wraps beleggen

    In het pak van de tortillas zitten 8 stuks. Besmeer elke tortilla met de zure room. Je kunt dit het makkelijkste verdelen over de wrap met de achterkant van een lepel. Schep er dan het mengsel van kip en groenten erop. Strooi er dan nog geraspte kaas er overheen en rol de wrap dicht. Herhaal dit bij elke wrap. Als je klaar bent, dan leg je ze in een ovenschaal. Strooi er nu nog wat extra kaas overheen en zet je ze voor ongeveer 6 minuten in de voorverwarmde oven. Daarna is het klaar! Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    kipburger
    vorige
    Kipburger met tzatziki
    volgende
    Non-baked limoen-basilicum monchoutaart
    kipburger
    vorige
    Kipburger met tzatziki
    volgende
    Non-baked limoen-basilicum monchoutaart