Ingrediënten
-
2 teentjes Knoflook
-
1 Witte ui
-
1 Paprika
-
200gr Champignons
-
500ml Kippenbouillon
-
400ml Kokosmelk
-
100gr Doperwten
-
200gr Udon noodles
-
300gr Kipfilet
-
2 el Limoensap
-
2 el Vissaus
-
1/4 bosje Koriander
-
5 partjes Limoen
Samenvatting
Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke Thaise kokossoep met gebakken kip, champignons, paprika, doperwten, ui, limoen en knoflook – perfect voor een comfortabele en hartige maaltijd!
Stappen
1
Klaar
|
Het receptVerhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, ui, paprika en champignons toe en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de kippenbouillon en kokosmelk toe en breng het aan de kook. Voeg de doperwten toe en laat het 5 minuten sudderen. Kook ondertussen de noedels volgens de instructies op de verpakking. Verhit een scheutje olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletblokjes tot ze gaar zijn en een mooie goudbruine kleur hebben. Voeg de gebakken kip, limoensap, vissaus en bruine suiker toe aan de soep en roer goed door. Verdeel de gekookte noedels over de kommen. Schep de soep eroverheen en garneer met verse koriander en limoenpartjes. Serveer direct en geniet van de heerlijke Thaise kokossoep met noodles, gebakken kip, champignons, paprika, doperwten, ui, limoen en knoflook! Tip: Voeg naar smaak chilipepers of rode peper vlokken toe voor extra pit. |