Ingrediënten
-
1kg Rode bieten
-
1st Pastinaak
-
2st Winterpeen
-
2st Rode ui
-
125ml Groentebouillon
-
1st Appel
-
2st Knoflook
-
125ml KookroomPlantaardig
-
2tl Komijnzaad
-
2tl Dille
-
2el Zonnebloemolie
-
Zwarte peper
-
Zout
Samenvatting
bietensoep… je zou het niet snel bedenken maar lekker dat het is. Echt het proberen waard. Makkelijk om te maken en vol met groenten.
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met het snijden van de ingrediënten: ui, knoflook, biet, pastinaak, wortel, knoflook en appel. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olie. Wanneer de olie warm is fruit je hier eerst de ui en knoflook in, na 2 minuten de rest van de gesnedenen ingrediënten. Ook de komijn, 2/3 van de dille, peper en zout naar smaak mogen hier aan toegevoegd worden. Bak dit alles nog eens 3 minuten aan. |
2
Klaar
|
Wanneer de groenten iets zacht zijn geworden mag het bouillonblokje + het water in de pan bij de groenten. Zorg dat alle groenten onder water liggen en als je een wat dunnere soep wil kan je nog wat extra water toevoegen. Breng dit aan de kook en laat 10min koken. |
3
Klaar
|
Wanneer alle groenten zacht geworden zijn kan deze gepureerd worden tot een gladde soep. Dan kan ook de room en de rest van de dille toegevoegd worden. Als vegan variant van de kookroom kan je heel goed haver of soja room toegevoegd worden. |