0 0
Rode bieten pureersoep

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Rode bieten
1st Pastinaak
2st Winterpeen
2st Rode ui
125ml Groentebouillon
1st Appel
2st Knoflook
125ml Kookroom Plantaardig
2tl Komijnzaad
2tl Dille
2el Zonnebloemolie
Zwarte peper
Zout

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rode bieten pureersoep

Kenmerken:
  • Vegan

Een lekkere soep vol met groenten. Door de rode bieten krijgt deze soep een prachtige rood/roze kleur en z’n zoete smaak.

  • 20
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

bietensoep… je zou het niet snel bedenken maar lekker dat het is. Echt het proberen waard. Makkelijk om te maken en vol met groenten.

Stappen

1
Klaar

We beginnen met het snijden van de ingrediënten: ui, knoflook, biet, pastinaak, wortel, knoflook en appel. Zet een grote pan op het vuur en verwarm hierin de olie. Wanneer de olie warm is fruit je hier eerst de ui en knoflook in, na 2 minuten de rest van de gesnedenen ingrediënten. Ook de komijn, 2/3 van de dille, peper en zout naar smaak mogen hier aan toegevoegd worden. Bak dit alles nog eens 3 minuten aan.

2
Klaar

Wanneer de groenten iets zacht zijn geworden mag het bouillonblokje + het water in de pan bij de groenten. Zorg dat alle groenten onder water liggen en als je een wat dunnere soep wil kan je nog wat extra water toevoegen. Breng dit aan de kook en laat 10min koken.

3
Klaar

Wanneer alle groenten zacht geworden zijn kan deze gepureerd worden tot een gladde soep. Dan kan ook de room en de rest van de dille toegevoegd worden. Als vegan variant van de kookroom kan je heel goed haver of soja room toegevoegd worden.
Klaar ✔️

jamilla

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Hashbrowns
volgende
Krokante kipburger
vorige
Hashbrowns
volgende
Krokante kipburger
Hulp nodig?