0 0
Lasagne op mijn manier

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1.5kg Gehakt 1.0kg runder 0.5kg half-om
5t Knoflook
1st Rode ui
1st Paprika
800gr Italiaanse groente
400gr Gezeefde tomaten
400gr Tomaten in blokjes
70gr Tomatenpuree
4tl Sambal
2tl Worcestersaus
2tl Basterdsuiker
250ml Rode wijn
50gr Parmazaanse Kaas (rasp)
150gr Jonge kaas (rasp)
Zwarte peper
Zeezout
Lasagnebladen
Chilivlokken
Bechamelsaus
1000ml Volle melk
120gr Bloem
100gr Roomboter
2tl Nootmuskaat
40gr Parmazaanse Kaas (rasp)
20gr Jonge kaas (rasp)

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Lasagne op mijn manier

Kenmerken:

    Je hoeft niet meer op vakantie naar Italië om van een heerlijke lasagne te genieten!

    • 90min
    • Porties 8
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    • Bechamelsaus

    Samenvatting

    Delen

    De perfecte oplossing als je een grote groep mensen op bezoek krijgt! Het is een stevige lasagne welke vol van smaak is.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd de ui, knoflook en paprika fijn. Pak een braadpan, voeg een scheut olie toe en bak de ui, knoflook en paprika ongeveer 4 minuten op hoog vuur. Voeg daarna het gehakt en een klont roomboter toe. Bak het gehakt lekker bruin. Tijdens het braden voeg je de worchester saus, chilivlokken, sambal en als laatste de tomatenpuree toe.

    2
    Klaar

    Pak een wokpan en bak hier de Italiaanse groenten in tot het meeste vocht eruit is. Dit is ongeveer na een kleine 7 minuten. Giet het vocht af en voeg de groenten toe aan het gehaktmengsel in de braadpan. blus het geheel nu af met de rode wijn.

    3
    Klaar

    Nu gehakt en groenten in 1 pan zit kun je de gezeefde en gepureerde tomaten toevoegen. Breng het daarna verder op smaak met de suiker, peper en zout. Het geheel laat je ongeveer nog een 15 minuten pruttelen. Laat de oven nu alvast voorverwarmen 200°C.

    4
    Klaar

    Nu het gehaktmengsel lekker de smaken opneemt, kun je de bechamelsaus maken.
    Je begint met de boter te smelten in een steelpan. Hierin meng je de bloem en laat dit nog een 2 minuten bakken. Het is heel belangrijk dat je niet in 1 keer de volle melk toevoegd. Doe dit daarom in kleine scheuten en blijf dit goed roeren met een garde. Zodra het een mooi glad beslag is laat je het even doorkoken tot het wat dikker wordt. Ondertussen kun je de nootmuskaat, peper, zout en kaas toevoegen.

    5
    Klaar

    Pak nu je ovenschaal en bouw de lasagne als volgt op.
    Tomaten/gehakt mengsel
    Lasagnavellen
    Bechamel
    Tomaten/gehakt mengsel
    Lasagnavellen
    Bechamel
    Tomaten/gehaktmengsel
    Lasagnavellen
    Bechamel
    Tomaten/gehaktmengsel
    Sluit af met het strooien van de geraspte kaas over de lasagne. Dek nu de lasagne af met aluminiumfolie en zet deze in de voorverwarmde oven (200°C) voor 35 minuten. Na 35 minuten haal je de folie eraf en grill je de bovenkant nog een 10minuten.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Gemiddelde score
    (5)
    Totaal aantal Reviews: 1
    fleur

    Lekker gegeten!

    vorige
    Vegetarische lasagne met geitenkaas
    volgende
    Gevulde paprika met couscous, gehakt en feta
    vorige
    Vegetarische lasagne met geitenkaas
    volgende
    Gevulde paprika met couscous, gehakt en feta

    Een commentaar Verberg reacties

    Voeg je opmerking toe