Ingrediënten
-
400g Zoete aardappelBlokjes
-
250g KipdijfiletOf voorgegaarde kipreepjes
-
130g Kikkererwten
-
100g Witte kaasblokjes
-
2st Little gembaby romaine
-
75g Blad spinazie
-
1st Puntpaprika
-
1st Avocado
-
2st Bosui
-
1st Limoen
-
4el Olijfolie
-
1el Italiaanse kruiden
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Paprikapoeder
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met het snijden van de zoete aardappel in blokjes van +/- 2cm. Deze moeten even kort gekookt worden, ongeveer 4 minuten. Giet af en laat afkoelen. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met 1el olie, wanneer de olie warm is kunnen we hier de zoete aardappel blokjes in bakken. Kruid de blokjes met de Italiaanse kruiden en bak tot ze mooi goud bruin zijn. Laat daarna even afkoelen. |
2
Klaar
|
Ik heb in dit gerecht kipdijen gebruikt, deze moest ik dus eerst bereiden. Verhit hiervoor een grillpan op het vuur, kruid de dipdijen met de paprikapoeder + knoflookpoeder + 1el olie. Bak deze in de grillpan tot ze gaar zijn. Laat daarna afkoelen en snijd in reepjes van ongeveer 1 cm. |
3
Klaar
|
Snijd de rest van de groenten: paprika, avocado, bosui en de little gem in grove stukken. Nu kunnen we beginnen met het mixen. Voeg alle groenten bij elkaar in een grote kom. Doe hier de kip, kikkererwten en de witte kaasblokjes bij. Knijp hier boven de limoen uit en voeg de rest van de olijfolie bij, kruid met peper en zout naar smaak. Mix alles goed door elkaar en klaar ben je. Serveer in een diep bord. Eet smakelijk. |