Ingrediënten
-
500g Tarwebloem
-
225ml KraanwaterLauw
-
7g Zout
-
7g Gist
-
10g Witte basterdsuiker
-
30g Roomboter
-
1st Eidooier
-
Grof zeezout
-
Water +baking soda
-
2lt Kraanwater
-
50g bakingsoda
Samenvatting
Check dit mooie recept voor een echte zoute Duitse pretzel. Een zoute pretzel is een heerlijke snack als deze nog een beetje warm is. Pretzels zijn onmisbaar in Duitsland. Je komt ze overal tegen bij een willekeurige bakker. Bij een kerstmarkt zijn ze nooit te missen! In Duitsland worden ze een ‘brezel’ genoemd. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als een pretzel of een ‘kringlor’ zoals ze het in Zweden noemen.
Stappen
1
Klaar
|
Voeg het bloem, water, zout, gist, suiker en boter samen in een grote kom en kneed dit ca 15 minuten goed door. Let op het pretzel deeg blijf erg stevig. Voeg dus geen extra vocht toe. |
2
Klaar
|
|
3
Klaar
|
|
4
Klaar
|
|
5
Klaar
|
Het is het lekkerste om ze te eten wanneer ze nog een beetje warm zijn. Als smeersel kun je met roomboter of kruidenkaas erbij eten. |