0 0
Zoute Duitse pretzel (brezel)

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Tarwebloem
225ml Kraanwater Lauw
7g Zout
7g Gist
10g Witte basterdsuiker
30g Roomboter
1st Eidooier
Grof zeezout
Water +baking soda
2lt Kraanwater
50g bakingsoda

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Zoute Duitse pretzel (brezel)

Kenmerken:
    Keuken

    Heerlijke snack!

    • 2u
    • Porties 6
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    • Water +baking soda

    Samenvatting

    Delen

    Check dit mooie recept voor een echte zoute Duitse pretzel. Een zoute pretzel is een heerlijke snack als deze nog een beetje warm is. Pretzels zijn onmisbaar in Duitsland. Je komt ze overal tegen bij een willekeurige bakker. Bij een kerstmarkt zijn ze nooit te missen! In Duitsland worden ze een ‘brezel’ genoemd. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als een pretzel of een ‘kringlor’ zoals ze het in Zweden noemen.



    Stappen

    1
    Klaar

    Voeg het bloem, water, zout, gist, suiker en boter samen in een grote kom en kneed dit ca 15 minuten goed door. Let op het pretzel deeg blijf erg stevig. Voeg dus geen extra vocht toe.
    Als je klaar bent, laat dit met een theedoek over de kom rijzen voor 1u.

    2
    Klaar

    Verdeel het deeg in 6 gelijken stukken, rol ieder stuk uit tot een streng van ca 50cm. Vorm de pretzels door middel van beide uiteinde 2x om elkaar te draaien, vouw deze uiteinden terug naar het midden zodat de pretzel vorm ontstaat. Zie foto. Laat voor 15 minuten onder een theedoek rusten.

    3
    Klaar

    Verwarm de oven voor op 220°C. Breng ondertussen de 2L water aan de kook en los hier de bakingsoda in op. Leg de gevormde pretzel een voor een op een schuimspaan en dompel onder in het kokende water. Een paar seconde is voldoende

    4
    Klaar

    Leg ze daarna op een met bakpapier bekleden bakplaat. Bestrijk ze met losgeklopt eigeel en strooi het grove zeezout erover. Bak de pretzel in ca 20 minuten bruin en gaar.

    5
    Klaar

    Het is het lekkerste om ze te eten wanneer ze nog een beetje warm zijn. Als smeersel kun je met roomboter of kruidenkaas erbij eten.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    Gegrilde groenten en gegrilde ribeye van de bbq
    vorige
    Ribeye van de BBQ in een wrap met chimichurri
    Smoothie ontbijt recept
    volgende
    Gezonde smoothie met spinazie en lijnzaad
    Gegrilde groenten en gegrilde ribeye van de bbq
    vorige
    Ribeye van de BBQ in een wrap met chimichurri
    Smoothie ontbijt recept
    volgende
    Gezonde smoothie met spinazie en lijnzaad
    Hulp nodig?