Ingrediënten
-
100g Gemengde sla
-
200g Gerookte kip
-
200g Rode bieten
-
0.5 st AppelGranny smith
-
1st Puntpaprika
-
2st Lenteui
-
40g AmandelOngezouten
-
20 PistachenotenOngezouten
-
20g Zonnebloempitten
-
150g QuinoaGekookt
-
Dressing
-
1 el GemberGeraspt
-
3 el Olijfolie
-
1 el Citroensap
-
1 el Honing
-
Zout
-
Zwarte peper
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Pak een grote kom en doe hier de sla in. Als je het uit een zak haalt is het uiteraard vrij eenvoudig. Zo niet, was anders eerst even de sla en snijd het in grove stukken. De gerookte kip kun je in dunne plakjes snijden. Hetzelfde geldt voor de rode bieten. De 0.5 appel snijd je nogmaals door de helft en snijd deze ook in dunne plakken. |
2
Klaar
|
De puntpaprika snijd je eerst over de lengte door de helft. Verwijder de zaadlijsten en de steel. Van de lenteui snijd je eerst het kontje eraf en 2cm van de top. Verder kun je dit in ringen snijden. Hak nu de pistachenoten en amandelen grof. Voeg ook dit allemaal toe in de kom. Het laatste wat erbij komt zijn de zonnebloempitten en de gekookte quinoa. |
3
Klaar
|
DressingVoor de dressing rasp je eerst de gember. Meng dit samen met de olijfolie, citroensap en honing. Breng het verder op smaak met peper en zout. Giet dit over je salade heen en klaar ben je! |