Ingrediënten
-
1kg Lamsschouder
-
6st Wood chunk (kersen)
-
10st Zachte BolletjesOf puntjes
-
Marinade
-
250g Griekse yoghurt
-
1,5tl Knoflookpoeder
-
1tl Zeezout
-
1,5tl Uienpoeder
-
1,5tl Gemberpoeder
-
1tl Kurkuma
-
0,5el Harissa
-
1,5el Garam masala
-
Topping
-
1st Komkommer
-
2st Sjalot
-
1,5el Munt
-
3st Knoflook
-
1st LimoenRasp
-
1st Limoensap
-
3tl Garam masala
-
Zwarte peper
-
Zeezout
Samenvatting
Superlekker recept die je een andere beleving geeft van slow roast. Je kunt veel recepten vinden in het bereiden van lam, dit is toch echt wel een favoriet van mij. Nooit gedacht dat ik lam zou marineren met yoghurt.
Dit recept is geïnspireerd door een recept van Jord Althuizen in z’n boek Smokey Goodness burgers & bites.
Check het recept en laat mij weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Het marinerenMix de ingredienten voor de marinade. Dep de lamsschouder droog en maak inkepingen in het vlees in de vorm van een ruit. Smeer het helemaal in met 2/3 van de marinade. Laat het minimaal 2uur intrekken. Bij voorkeur een nacht in de koelkast. |
2
Klaar
|
ToppingOntzaad de komkommer en snijd in 3 stukken en daarna in reepjes (julienne). |
3
Klaar
|
Indirect grillenBereid je bbq voor om indirect te grillen. Haal het vlees ruim van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. |
4
Klaar
|
Snijd de bolletje of puntjes open en besmeer ze met de marinade. Leg daarna de komkommersalade op gevolgd door stukjes lamsschouder. Top het nog met wat extra marinade en geniet ervan ! |