Ingrediënten
-
2st Ui
-
4st Ontbijtspek
-
2st Angus burger
-
2st Zachte Bolletjes
-
Jalapeno
-
2blaadjes Little gem
-
2plakken Vleestomaat
-
2plakken Cheddar
-
4el Guacamole
-
Chilisaus
-
Mayonaise
-
Tortilla chips
Samenvatting
Deze cheeseburger met guacamole is lekker en snel te maken. Voor dit recept heb ik niet mijn eigen mengsel gemaakt voor de hamburger. Uiteraard kun je dit wel doen, maar voor dit recept heb ik een Angus burger gekocht. Omdat je al aardig wat handelingen moet doen, maakt het wel zo makkelijk :).
Het recept voor de guacamole heb ik apart opgeslagen. Dit is HIER te vinden.
Check HIER voor nog meer inspiratie voor burgers.
Stappen
1
Klaar
|
Vergeet niet eerst de guacamole te maken. Check de website voor het recept voor de guacamole. |
2
Klaar
|
Start met het uitbakken van het ontbijtspek en laat het daarna uitlekken op een vel keukenpapier. Snijd daarna de ui in halve ringen en bak deze zacht in dezelfde pan. Dit kun je op middelhoog vuur doen. |
3
Klaar
|
Bak de hamburgers in een andere pan in een scheut olie en een beetje roomboter. Het ligt natuurlijk aan de dikte van de burger, maar als je een burger van ongeveer 100g hebt dan kost het ongeveer 4 min per kant. Als de burger bijna klaar is, dan leg je er een plak cheddar op. |
4
Klaar
|
Snijd de tomaat in plakken en jalapeño in ringen. Pak nu een bolletje, snijd deze open en smeer de binnenkant in met mayonaise. Leg er dan een blaadje litte gem op en daarna een plak tomaat. Daarna kun je de ui en ontbijtspek op doen. Leg de burger erop en dan een toef guacamole. Top het nog af met een beetje chilisaus en zet je tanden erin! |