0 0
Klassieke wafels

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
0,5st. Citroen voor de rasp
150gr. Roomboter kamertemperatuur
125gr. Witte basterdsuiker fijne witte suiker
1st. Vanillesuiker zakje
3st. Eieren
1tl. Bakpoeder
150gr. Tarwebloem

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Klassieke wafels

  • 30
  • Porties 4
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Omdat er heel veel verschillende varianten bestaan met ieder een eigen receptuur noem ik dit feestelijk gerecht klassieke wafels.

Warm te serveren en te eten, lekker zoet gerecht voor bij de koffie of thee als bijvoorbeeld taartvervanger.

Stappen

1
Klaar

Voorbereiding

Was de citroen en rasp de schil.

2
Klaar

Mengen

Meng de boter met de witte suiker en de vanillesuiker luchtig met de (staaf-)mixer. Roer daarna de eieren er 1 voor 1 door en daarna de citroenrasp. Zodra het 1 geheel is schenk je rustig de bloem erdoorheen.

3
Klaar

Bakken

Vet het bakijzer in en bak de wafels goudbruin. Omdat er verschillende soorten wafel- en tosti ijzers zijn is het lastig te bepalen hoeveel eetlepels beslag er in het ijzer gaan voor 1 wafel. Bijvoorbeeld; mijn tosti ijzer had al genoeg aan 2 el. beslag voor 1 wafel. Hoe dikker de wafel, hoe langer de bereidingstijd.

4
Klaar

Serveren

Uit het ijzer bestrooien met poedersuiker. Serveren met vers fruit, slagroom of heerlijk zelfgemaakte lemon curd (zie mijn recept daarvoor, hier op CMD)

nomnomnommen

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Lemon curd
volgende
Pittige courgettesoep met kokosroom
vorige
Lemon curd
volgende
Pittige courgettesoep met kokosroom