Ingrediënten
-
0,5st. Citroenvoor de rasp
-
150gr. Roomboterkamertemperatuur
-
125gr. Witte basterdsuikerfijne witte suiker
-
1st. Vanillesuikerzakje
-
3st. Eieren
-
1tl. Bakpoeder
-
150gr. Tarwebloem
Samenvatting
Omdat er heel veel verschillende varianten bestaan met ieder een eigen receptuur noem ik dit feestelijk gerecht klassieke wafels.
Warm te serveren en te eten, lekker zoet gerecht voor bij de koffie of thee als bijvoorbeeld taartvervanger.
Stappen
1
Klaar
|
VoorbereidingWas de citroen en rasp de schil. |
2
Klaar
|
MengenMeng de boter met de witte suiker en de vanillesuiker luchtig met de (staaf-)mixer. Roer daarna de eieren er 1 voor 1 door en daarna de citroenrasp. Zodra het 1 geheel is schenk je rustig de bloem erdoorheen. |
3
Klaar
|
BakkenVet het bakijzer in en bak de wafels goudbruin. Omdat er verschillende soorten wafel- en tosti ijzers zijn is het lastig te bepalen hoeveel eetlepels beslag er in het ijzer gaan voor 1 wafel. Bijvoorbeeld; mijn tosti ijzer had al genoeg aan 2 el. beslag voor 1 wafel. Hoe dikker de wafel, hoe langer de bereidingstijd. |
4
Klaar
|
Serveren |