Ingrediënten
-
400g Kipfilet
-
3el Griekse yoghurt
-
70g Bloem
-
1el Paprikapoeder
-
2tl Knoflookpoeder
-
2tl Zeezout
-
2tl Zwarte peper
-
2el Water
-
75g Paneermeel
-
1st Eieren
-
75g Panko
-
0.5l Zonnebloemolie
-
Chilisaus
Samenvatting
Heb je ook niet altijd zelf al eens kipnuggets willen maken? Check hier het recept voor kipnuggets!
Heerlijk voor bij een borrel of gewoon als een snack. Het is vrij eenvoudig om te maken en superlekker. De dubbele paneerlaag maakt het heerlijk crunchy!
Probeer het recept en laat hieronder weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
Snijd eerst je kipfilet in blokjes van ongeveer 2x2cm. Kruid het met peper en zout en zet daarna even aan de kant. Pak een kom en doe hier de Griekse yoghurt, bloem, paprikapoeder en knoflookpoeder in. Mix het met een garde of een vork tot een glad beslag. Zet alvast een 2 kommen klaar met in 1 de paneermeel en de ander de panko. |
2
Klaar
|
PanerenJe paneert je kip in 4 stappen. Nu heb je een heerlijke paneerlaag wat straks lekker knapperig wordt. |
3
Klaar
|
Pak een diepe pan en laat de zonnebloemolie rustig opwarmen. Ik heb hier zelf een wokpan voor gebruikt. Als je een klein druppeltje water erin spettert en het knettert, dan is je olie heet genoeg. Zet dan het vuur middelhoog zodat het niet nog heter wordt. Hierdoor kan je kipnugget snel verbranden. Frituur je nuggets nu totdat ze goudbruin zijn en gaar. Dit is na ongeveer 6minuten. Zorg er wel voor dat je temperatuur stabiel is van de olie. Serveer het met de chilisaus en eetsmakelijk! |