0 0
Homemade kipnuggets dubbel gepaneerd

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
400g Kipfilet
3el Griekse yoghurt
70g Bloem
1el Paprikapoeder
2tl Knoflookpoeder
2tl Zeezout
2tl Zwarte peper
2el Water
75g Paneermeel
1st Eieren
75g Panko
0.5l Zonnebloemolie
Chilisaus

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Homemade kipnuggets dubbel gepaneerd

Kenmerken:

    Lekkere homemade snack voor bij de borrel!

    • 25min
    • Porties 3
    • Gemiddeld

    Ingrediënten

    Samenvatting

    Delen

    Heb je ook niet altijd zelf al eens kipnuggets willen maken? Check hier het recept voor kipnuggets!
    Heerlijk voor bij een borrel of gewoon als een snack. Het is vrij eenvoudig om te maken en superlekker. De dubbele paneerlaag maakt het heerlijk crunchy!

    Probeer het recept en laat hieronder weten wat je ervan vindt!



    Stappen

    1
    Klaar

    Snijd eerst je kipfilet in blokjes van ongeveer 2x2cm. Kruid het met peper en zout en zet daarna even aan de kant.

    Pak een kom en doe hier de Griekse yoghurt, bloem, paprikapoeder en knoflookpoeder in. Mix het met een garde of een vork tot een glad beslag.
    Voeg daarna het ei, beetje peper en zout eraan toe. Mix het er nu goed doorheen.

    Zet alvast een 2 kommen klaar met in 1 de paneermeel en de ander de panko.

    2
    Klaar

    Paneren

    Je paneert je kip in 4 stappen.
    Haal de kip eerst door het beslag heen en daarna door de paneermeel.
    Dan moet de nugget nog een keer door het beslag heen en als laatste door de panko.

    Nu heb je een heerlijke paneerlaag wat straks lekker knapperig wordt.

    3
    Klaar

    Pak een diepe pan en laat de zonnebloemolie rustig opwarmen. Ik heb hier zelf een wokpan voor gebruikt. Als je een klein druppeltje water erin spettert en het knettert, dan is je olie heet genoeg. Zet dan het vuur middelhoog zodat het niet nog heter wordt. Hierdoor kan je kipnugget snel verbranden.

    Frituur je nuggets nu totdat ze goudbruin zijn en gaar. Dit is na ongeveer 6minuten. Zorg er wel voor dat je temperatuur stabiel is van de olie.

    Serveer het met de chilisaus en eetsmakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Ganzenragout
    volgende
    Slow Roast Lamsschouder van de BBQ
    vorige
    Ganzenragout
    volgende
    Slow Roast Lamsschouder van de BBQ
    Hulp nodig?