0 0
Rijstvel loempia’s met garnalen

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1pak Rijstvellen
0.5st Winterpeen
0.5st Komkommer
1st Bosui
50g Taugé
0.5st Little gem
5g Pinda
200g Garnalen Gekookt en gepeld
3takjes Munt
Gembersiroop
Dip
2el Hoisin
10g Pinda
1.5el Water
1el Sojasaus
1el Limoensap

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Rijstvel loempia’s met garnalen

Kenmerken:
  • Vegetarisch
  • Vis

Gezonde loempia!

  • 20min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Dip

Samenvatting

Delen

Dit soort rijstvel loempia’s, of ook wel spring rolls genoemd, maak je niet snel in je eigen keuken, maar het is serieus niet moeilijk. Het leuke van het zelf maken is dat je lekker kan experimenteren met de ingrediënten. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld gerookte zalm, biefstukreepjes, krokante kip of een vegetarische versie kan natuurlijk ook! De dipsaus kun je er ook al voor een deel indoen of serveren met diverse soorten dipjes. In dit recept heb ik een dipsausje gemaakt van hoisin.

Kortom; alles is mogelijk, maak er maar wat moois van! Als je niet weet welke vellen je moet kopen, check dan deze link van de appie

Vindt je de gefrituurde versie lekkerder, check dan DIT recept op de site!

Stappen

1
Klaar

De komkommer kun je over de lengte doormidden snijden. Verwijder dan de zaadlijsten en daarna snijd deze in 3 stukken. Daarna snijd je het julienne (in reepjes). Maak de winterpeen schoon en schil de buitenkant eraf. Snijd de wortel in plakken over de lengte en daarna julienne. Snijd op dezelfde manier de bosui.
Hak de pinda's grof en zet alles even aan de kant.

2
Klaar

Dipsaus

Pak een deel van de gehakte pinda's en voeg dit samen in een kommetje met de hoisin, sojasaus, water en limoensap.

3
Klaar

De loempia

Week de rijstvelden 1 voor 1 in lauwwarm water en schud het meeste van het water af.
Leg de wortel, komkommer, garnalen en bosui in het midden. Besprenkel het met de gembersiroop en strooi er een beetje van de pinda's overheen. Leg een half blad van de little gem erop gevolgd door de taugé. Vouw de zijkant van het rijstvel naar binnen en rol het strak tot een loempia.

Serveer de loempia met de dipsaus en enjoy!

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Slow Roast Lamsschouder van de BBQ
volgende
Cordon bleu van kipfilet
vorige
Slow Roast Lamsschouder van de BBQ
volgende
Cordon bleu van kipfilet
Chat openen
Hulp nodig?