Ingrediënten
-
1pak Rijstvellen
-
0.5st Winterpeen
-
0.5st Komkommer
-
1st Bosui
-
50g Taugé
-
0.5st Little gem
-
5g Pinda
-
200g GarnalenGekookt en gepeld
-
3takjes Munt
-
Gembersiroop
-
Dip
-
2el Hoisin
-
10g Pinda
-
1.5el Water
-
1el Sojasaus
-
1el Limoensap
Samenvatting
Dit soort rijstvel loempia’s, of ook wel spring rolls genoemd, maak je niet snel in je eigen keuken, maar het is serieus niet moeilijk. Het leuke van het zelf maken is dat je lekker kan experimenteren met de ingrediënten. Je kunt kiezen voor bijvoorbeeld gerookte zalm, biefstukreepjes, krokante kip of een vegetarische versie kan natuurlijk ook! De dipsaus kun je er ook al voor een deel indoen of serveren met diverse soorten dipjes. In dit recept heb ik een dipsausje gemaakt van hoisin.
Kortom; alles is mogelijk, maak er maar wat moois van! Als je niet weet welke vellen je moet kopen, check dan deze link van de appie
Vindt je de gefrituurde versie lekkerder, check dan DIT recept op de site!
Stappen
1
Klaar
|
De komkommer kun je over de lengte doormidden snijden. Verwijder dan de zaadlijsten en daarna snijd deze in 3 stukken. Daarna snijd je het julienne (in reepjes). Maak de winterpeen schoon en schil de buitenkant eraf. Snijd de wortel in plakken over de lengte en daarna julienne. Snijd op dezelfde manier de bosui. |
2
Klaar
|
DipsausPak een deel van de gehakte pinda's en voeg dit samen in een kommetje met de hoisin, sojasaus, water en limoensap. |
3
Klaar
|
De loempiaWeek de rijstvelden 1 voor 1 in lauwwarm water en schud het meeste van het water af. Serveer de loempia met de dipsaus en enjoy! |