0 0
Simpele Japanse Shoyu Noodle Soep

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

1 Kippenvleugels
1 Udon noodles
1 Knoflook Bol 1 hele bol
1 Gember
2 Witte ui
1 Lenteui
1 Kastanjechampignons nog beter = shiitake
1 Chilipeper Weglaten kan ook
2 Wortel
1 Taugé
2 Eieren

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Simpele Japanse Shoyu Noodle Soep

Kenmerken:
  • Spicy

Een heerlijke noodlesoep, die simpel te maken is en ook nog eens heerlijk is.

  • 120min
  • Gemakkelijk

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Dit gerecht in het simpel:

  • We gaan de kippenvleugels samen met de wortel en een ui aanbraden in de oven voor extra smaak.
  • Daarna gaan we dit samenvoegen met de rest van de groentes in een grote pan en een soep van maken
  • Als laatst koken we de noodles en voegen we dit samen tot het eindgerecht.

Stappen

1
Klaar

Gooi alle kippenvleugels in een braadpan samen met 1 ui in stukken gehakt (grof) en de wortels, ook grof gehakt. Gooi hier wat olie, peper en zout bij en zet het in de oven op 200 graden. Hou de pan in de gaten, zodra de vleugels een mooie kleur hebben ben je klaar om door te gaan. Haal de pan uit de oven en blus deze af met wat water (let op dat er niet teveel kokende olie in de pan zit ivm explosies). Schraap de aangekoekte resten goed uit en giet alles in een grote soeppan.

2
Klaar

Snij alle groentes, behalve de tauge, in redelijk groffe stukken terwijl de kip in de oven staat.

3
Klaar

Voeg alle ingredienten (op de noodles en tauge na) toe aan de soeppan met de inhoud van de braadpan. Vul deze pan aan met water totdat alles goed onder wat staat en er ook genoeg ruimte is voor verdamping.

Zet nu ook een pannetje kokend water op voor de eieren. Deze kun je medium-gaar tot gaar koken en daarna in koud water zetten om de garing te stoppen. Zet deze apart.

4
Klaar

Wanneer de soep een tijd heeft opgestaan is het tijd om hem alvast te gaan proefen! Waarschijnlijk zal er nog flink wat zout moeten worden toegevoegd om alle smaken er goed uit te laten komen. Wanneer hij goed op smaak is kun je de noodles op gaan zetten.

Snij en zet alvast een klein beetje garnering klaar zoals lenteui, chilipeper en tauge klaar. Ook kun je de eieren pellen en deze halveren.

5
Klaar

Giet de soep af (of de porties die je nodig hebt) en giet deze in jouw kom. Doe hier jouw (afgegoten) noodles bij en maak het gerecht af met de garnering die je klaar hebt gezet!

Eet smakelijk!

Arnout

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Witte bonen met tomaat, spinazie en wortel
volgende
Kippenpoten in tomatensaus
vorige
Witte bonen met tomaat, spinazie en wortel
volgende
Kippenpoten in tomatensaus

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.