Ingrediënten
-
1kg Kippenpoten
-
2st WinterpeenGrote
-
500ml Passata
-
150g Kikkererwt
-
200g Gegrilde paprika
-
50g Parmazaanse Kaas (rasp)
-
De kruiden
-
1tl Worcestersaus
-
1tl Sambal
-
1tl Agave siroop
-
1tl Chilivlokken
-
3st Knoflook
-
1tl Sojasaus
Samenvatting
De kip kun je een dag van te voren marineren. Op de dag zelf snijd je alle groenten. Je doet alles bij elkaar in een ovenschaal en schuift het in de oven. Wachten en eten maar!
Stappen
1
Klaar
|
Kippenpoten kruidenVoor het beste effect kun je de kip het beste een dag van te voren kruiden. Voordat je de kruiden toe gaat voegen maak je eerst een paar snedes in de kip zodat de kruiden er lekker in kunnen trekken. Leg de kip nu in de ovenschaal. Kruid de kip met de worchester, sambal, agave siroop, sojasaus en chilivlokken. Hak de knoflook fijn en voeg deze er ook aan toe. |
2
Klaar
|
Nu de kip gekruid is kun je de rest van de ingrediënten toevoegen. |
3
Klaar
|
Als laatste kun je nu de passata en een beetje van de kaas toevoegen. Zet het geheel nu 30min in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk! |