Ingrediënten
-
4st Rib eyeOngeveer 125g per stuk
-
4st Puntpaprika
-
2st Courgette
-
4st Maïskolf
-
8st Tortilla wrap
-
Knoflookolie
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
Chimichurri
-
25g Verse Peterselie
-
25g Verse Oregano
-
6takjes Verse Tijm
-
0.5st rode peper
-
0.5st Rode ui
-
1tl Sambal
-
1el Rode wijnazijn
-
6el Olijfolie
-
1tl Zeezout
-
1tl Zwarte peper
Samenvatting
Een heerlijke ribeye van de BBQ vind ik altijd erg lekker! Maar een ribeye met gegrilde groenten in een wrap, daar kun je mij zeker voor wakker maken! Dit recept voor de ribeye is vrij eenvoudig om te maken. Je neemt er gewoon lekker de tijd voor. Steek de BBQ aan voor direct grillen en trek een biertje open.
Bij dit recept heb ik een lekkere chimichurri bij gemaakt. Het recept voor de chimichurri staat ook apart op de website, maar heb het voor het gemak hier ook aan toegevoegd. Voor de chimichurri heb je wel een keukenmachine/blender nodig. Zelf kan ik deze keukenmachine aanraden.
Om de garing goed in de gaten te houden voor je ribeye gebruik ik altijd de thermometer van InkBird.
Stappen
1
Klaar
|
Bereid de BBQ voor om direct te grillen op ongeveer 200-220°C. Haal ook alvast het vlees uit de koelkast en laat deze op kamertemperatuur komen. |
2
Klaar
|
Snijd de puntpaprika over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de courgette door de helft en snijd er plakken van. Maak ze niet te dun, want je gaat ze straks grillen op de BBQ. Leg de groenten aan de kant en maak de chimichurri |
3
Klaar
|
ChimichurriRisp de tijm van de takjes en doe deze in je keukenmachine. Voeg hier dan ook de oregano en peterselie bij. Pak de rode peper, snijd deze door het midden en verwijder de zaadlijst. Laat deze zitten als je van pittig houdt. Snijd het grof en voeg het toe aan de keukenmachine. Snijd ook de rode ui grof en voeg deze eraan toe. Gebruik de helft van een grote rode ui of 1 kleintje |
4
Klaar
|
Nu zal de BBQ al onderhand op temperatuur zijn. Start met het grillen van de groenten. Smeer de puntpaprika, courgette en maiskolf met de knoflookolie en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze dan allemaal op de grill. De groenten zijn klaar als ze allemaal mooi bruin gegrild zijn. De huid van de paprika zal waarschijnlijk zwart geblakerd zijn. Dit kun je er gemakkelijk afhalen. Doe dit wel voordat je het gaat serveren. Als je groenten klaar zijn, leg ze dan op een bord en dek af met aluminiumfolie. |
5
Klaar
|
Borstel de grill weer schoon en pak je ribeye erbij. Smeer de ribeye in met de knoflookolie en bestrooi ze rijkelijk met peper en zeezout. Leg ze op de BBQ en grill ze af tot ze de kerntemperatuur hebben bereikt wat jij het lekkerste vindt. Zoals je op de foto ziet houd ik van medium-rare. Ik heb de ribeye van de BBQ gehaald bij een temperatuur van 52°C. Afgedekt met aluminiumfolie en nog 10 minuten laten rusten. |
6
Klaar
|
Tijdens het rusten van de ribeye kun je de wraps opwarmen. Volg hiervoor de instructies op de verpakking. Je kunt je per stuk opwarmen in de koekenpan en met meerdere tegelijk in de magnetron of oven. |
7
Klaar
|
Nu alles klaar is, kun je de wrap gaan vullen en lekker gaan eten! Snijd alle groenten grof en snijd de ribeye in plakken. Uiteraard niet te dikke plakken. Smeer dan de wrap in met de chimichurri en doe de groenten en ribeye in de wrap. Eventueel nog wat extra chimichurri er overheen en smullen maar! |