Ingrediënten
-
300g Gamba
-
400g Kokosmelk
-
250g Paksoi
-
150g Chinese kool
-
1l Kippenbouillon
-
200g Rijstnoodels
-
2st Ui
-
2st Puntpaprika
-
2tenen Knoflook
-
1el Sesamolie
-
1el Vissaus
-
1el Sojasaus
-
1tl Sambal
-
Zwarte peper
-
Zeezout
-
2el Olijfolie
-
1el Sesamzaad
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
We beginnen met het snijden van de groenten. Snipper de knoflook fijn, de ui en paprika gaan in halve ringen en de paksoi en Chinese kool in reepjes van +/- 2cm. |
2
Klaar
|
Verhit de olie in een grote pan en bak hier de ui, knoflook en paprika voor 2 minuten in. Voeg daarna de chinese kool en de paksoi toe en bak voor 3 minuten mee. Daarna gaan de smaakmakers er bij, de sambal, vissaus, sojasaus en sesamolie. |
3
Klaar
|
Ook gaat de bouillon en de kokosmelk bij de groeneten, breng dit aan de kook en dan mogen de garnalen en de noodles erbij. |
4
Klaar
|
Verdeel de soep over 4 borden en garneer met het sesamzaad. Eet smakelijk. |