0 0
Stoofpeertjes

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1kg Stoofperen Gieser Wildeman
80g Kristalsuiker
8g Vanillesuiker
1st Kaneelstok
1st Citroen
300ml Rode wijn
3st Kruidnagel

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Stoofpeertjes

Kenmerken:
  • Vegetarisch

Lekker bij een stoofpotje!

  • 75min
  • Porties 4
  • Gemiddeld

Ingrediënten

Samenvatting

Delen

Heerlijk voor bij een winters gerecht. Zelf vind ik het heerlijk om dit bij een stoofpotje te eten. Uiteraard is het ook een graag gezien recept tijden de kerstdagen.

Stappen

1
Klaar

Schillen maar

Schil de peren, halveer ze en verwijder de pitten. Maak de citroen goed schoon en snij dunnen reepjes van de schil. Mijn voorkeur is om dit met een aardappelschilmesje te doen. Een dunschiller kan.

2
Klaar

Vul de pan

Doe de peertje in een pan welke ruim voldoende ruimte heeft voor de peertjes. Voeg de wijn, kristalsuiker, vanillesuiker, kaneel, kruidnagel en citroenschillen toe. Breng dit rustig aan de kook en zet het vuur laag. Laat het nu een 50-60 minuten sudderen. Check tussendoor de peertjes dat ze niet 'snotterig' zacht worden. Ze moeten nog een kleine bite overhouden.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
vorige
Pompoensoep met pit
volgende
Quiche met Chorizo
vorige
Pompoensoep met pit
volgende
Quiche met Chorizo

Voeg je opmerking toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.