Ingrediënten
-
500g Kabeljauw
-
1l Zonnebloemolie
-
Zeezout
-
Zwarte peper
-
Beslag
-
70g Tarwebloem
-
1tl Bakpoeder
-
70g Maïzena
-
1tl Knoflookpoeder
-
1tl Uienpoeder
-
0.5tl Chilivlokken
-
1.5tl Zwarte peper
-
1.5tl Zeezout
-
50ml Donker bier
-
50ml Koolzuurhoudend water
-
Tartaarsaus
-
3el Griekse yoghurt10% vet
-
1el Dragon
-
1el Dille
-
1tl Grove mosterd
-
1st Augurk
-
0.5el Kappertjes
-
3el Mayonaise
-
0.5st Citroen
Samenvatting
Ben je gek op een lekkerbekje of Fish&Chips?! Check dan dit recept! Zeker niet moeilijk om te maken en megalekker. Dit recept is eigenlijk kabeljauw bedekt met een bierbeslag en daarna gebakken in de zonnebloemolie.
Voor dit recept heb ik gekozen voor het staartstuk van een kabeljauw. Ik kan je eigenlijk ook niets beters aanraden dan dit. Wil je optimaal genieten van je recept, haal de vis dan bij je lokale visboer. Mijn vis heb ik ook lokaal gehaald bij onze visspecialist Chris Koelewijn.
Voor dit recept heb ik kort instructiefilmpje gemaakt. Check het hieronder!
Veel plezier met koken en laat mij weten wat je ervan vindt!
Stappen
1
Klaar
|
BeslagJe begint met het maken van het beslag omdat dit nog een uurtje in de koelkast moet staan. Mix eerst droge ingrediënten door elkaar in een kom. Voeg daarna al roerend het bier toe. Mix dit goed en voeg daarna al roerend het bruisende water toe. Het moet uiteindelijk een mooi glad mengsel zijn. Als het toch nog te waterig is, voeg dat wat extra bloem toe. |
2
Klaar
|
De tartaarsausDe augurk kun je in kleine blokjes snijden. Daarna kun je de kappertjes fijn snijden. Mix dit met alle andere ingrediënten voor de tartaarsaus in een klein bakje. Pers als laatste het sap van de citroen uit en meng dit er doorheen. |
3
Klaar
|
Bakken!Pak nu een diepe pan waar je de kabeljauw in kunt bakken. Ik heb hier mijn wokpan voor gepakt. |
4
Klaar
|
Als het olie heet genoeg is, dan haal je de kabeljauw door het beslag en leg je deze voorzichtig in de olie. Haal dus je beslag uit de koelkast en kruid de buitenkant van de kabeljauw met peper en zout. Haal het daarna door het beslag heen en zorg dat het goed bedekt is. Leg het direct in de hete olie en bak het rondom goudbruin. Dit is ongeveer na 8 minuten. That's it! |