0 0
Fish and Chips

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
500g Kabeljauw
1l Zonnebloemolie
Zeezout
Zwarte peper
Beslag
70g Tarwebloem
1tl Bakpoeder
70g Maïzena
1tl Knoflookpoeder
1tl Uienpoeder
0.5tl Chilivlokken
1.5tl Zwarte peper
1.5tl Zeezout
50ml Donker bier
50ml Koolzuurhoudend water
Tartaarsaus
3el Griekse yoghurt 10% vet
1el Dragon
1el Dille
1tl Grove mosterd
1st Augurk
0.5el Kappertjes
3el Mayonaise
0.5st Citroen

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Fish and Chips

Kenmerken:
  • Vis
Keuken

Nog lekkerder als het homemade is!

  • 90min
  • Porties 2
  • Gemiddeld

Ingrediënten

  • Beslag

  • Tartaarsaus

Samenvatting

Delen

Ben je gek op een lekkerbekje of Fish&Chips?! Check dan dit recept! Zeker niet moeilijk om te maken en megalekker. Dit recept is eigenlijk kabeljauw bedekt met een bierbeslag en daarna gebakken in de zonnebloemolie.
Voor dit recept heb ik gekozen voor het staartstuk van een kabeljauw. Ik kan je eigenlijk ook niets beters aanraden dan dit. Wil je optimaal genieten van je recept, haal de vis dan bij je lokale visboer. Mijn vis heb ik ook lokaal gehaald bij onze visspecialist Chris Koelewijn.

Voor dit recept heb ik ook een kort instructiefilmpje geplaatst op ons YouTube kanaal. Check de link HIER.

Veel plezier met koken en laat mij weten wat je ervan vindt!

Stappen

1
Klaar

Beslag

Je begint met het maken van het beslag omdat dit nog een uurtje in de koelkast moet staan. Mix eerst droge ingrediënten door elkaar in een kom. Voeg daarna al roerend het bier toe. Mix dit goed en voeg daarna al roerend het bruisende water toe. Het moet uiteindelijk een mooi glad mengsel zijn. Als het toch nog te waterig is, voeg dat wat extra bloem toe.
Dek de kom nu af met huishoudfolie en zet het voor een uur in de koelkast.

2
Klaar

De tartaarsaus

De augurk kun je in kleine blokjes snijden. Daarna kun je de kappertjes fijn snijden. Mix dit met alle andere ingrediënten voor de tartaarsaus in een klein bakje. Pers als laatste het sap van de citroen uit en meng dit er doorheen.

3
Klaar

Bakken!

Pak nu een diepe pan waar je de kabeljauw in kunt bakken. Ik heb hier mijn wokpan voor gepakt.
Giet daar de zonnebloemolie in en warm het op. De olie is heet genoeg dat wanneer je er een kleine spetter water in doet, het knettert. Als je niets hoort, dan is de olie nog niet warm genoeg.

4
Klaar

Als het olie heet genoeg is, dan haal je de kabeljauw door het beslag en leg je deze voorzichtig in de olie. Haal dus je beslag uit de koelkast en kruid de buitenkant van de kabeljauw met peper en zout. Haal het daarna door het beslag heen en zorg dat het goed bedekt is. Leg het direct in de hete olie en bak het rondom goudbruin. Dit is ongeveer na 8 minuten. That's it!
Als je merkt dat het te hard gaat, zet dan het vuur iets zachter onder de pan.

Robin Corte

Oprichter CheckMyDish

Recept Reviews

Gemiddelde score
(5)
Totaal aantal Reviews: 1
fleur

Zo, dat was lekker!
Fish, de saus en geraspte komkommer.
Beslag en saus kun je alvast maken.
Gezellig een drankje doen en ongeveer een uurtje later de vis bakken.
Om je vingers bij op te eten.
Komt op mijn favorietenlijst!

Kip Gyoza
vorige
Homemade Kip Gyoza
volgende
Big Mac burger look-a-like
Kip Gyoza
vorige
Homemade Kip Gyoza
volgende
Big Mac burger look-a-like
Chat openen
Hulp nodig?