Ingrediënten
-
400 gram Kabeljauw
-
200 gram cornflakes
-
2 Eieren
-
2 el Bloem
-
1 Chilipepergedroogd (optioneel)
-
1 handje Peterselieplatte (optioneel)
-
snufje vis kruiden(optioneel)
-
100 ml Zonnebloemolie
Samenvatting
Zin in een crunchy stukje vis? Kies dan dit recept voor de overheerlijke Conflakes – vissticks!
Stappen
1
Klaar
|
Dep de vis droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en laat een kwartier staan. |
2
Klaar
|
Doe de cornflakes in een plastic zak en rol met een deegroller tot het vrij fijne kruimels zijn. |
3
Klaar
|
Hak de peterselie en chilipepertjes fijn. Meng dit in een diep bord door de cornflakes. |
4
Klaar
|
Klop in een ander diep bord de eieren los met zout en peper. (optioneel met viskruiden) |
5
Klaar
|
Doe in een derde diep bord de bloem. |
6
Klaar
|
Snij de filets tegen de draad in dikke repen van ongeveer 10 centimeter lang. |
7
Klaar
|
Bestrooi ze met de bloem, klop de overtollige bloem eraf. |
8
Klaar
|
|
9
Klaar
|
Verhit een laagje zonnebloemolie in een grote koekenpan. Bak de vissticks ongeveer een minuut aan elke kant, halverwege voorzichtig omdraaien met een spatel. Laat ze uitlekken op keukenpapier. |
10
Klaar
|
Eetsmakelijk! |