0 0
Pittige kippendijen met Gochujang

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
1.5kg Kippendijen
2st Ui
500ml Kippenbouillon
5st Wortel
4st Bosui
500g Aardappelen Kleine
2st Paprika
500g Rijst Basmati
Saus
3el Gochujang
500ml Runderbouillon
1st Ui
40g Gember
1st Peer Aziatische of Conference
1st Kiwi
3tl Knoflookpuree
2el Vissaus
5el Sojasaus
4el Oestersaus
2el Sesamolie
2el Ahornsiroop
1el Donkere basterdsuiker
2el Witte basterdsuiker

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Pittige kippendijen met Gochujang

Kenmerken:

    Pittig gerecht, maar met een lekkere zoete smaak.

    • 1:15
    • Porties 6
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    • Saus

    Samenvatting

    Delen

    Het zijn erg veel ingrediënten en van sommige had ik nog nooit gedacht dat deze bij elkaar zouden passen. Dit gerecht is zoet van smaak met een pittige nasmaak. Ik hou zelf niet heel erg van pittig eten, maar de balans welke ik in dit gerecht heb gevonden is perfect! Mocht je wel heel erg van pittig houden, dan kun je Jalapeños toevoegen of wat meer Gochujang. Gochujang is een Koreaanse gefermenteerde pasta van chilipepers. Dit is niet te missen in een Koreaanse keuken

    Stappen

    1
    Klaar

    Start met de saus

    Het hoofdonderdeel van dit gerecht is de saus. Begin daarom hiermee. Je hebt hiervoor een keukenmachine nodig of een mixer. Als je niet alles in 1 keer kan maken, doe het dan in onderdelen en voeg het samen in een grotere kom.

    Je start met 3 eetlepels Gochujang. Maak een 500ml runderbouillon aan met een bouillonblokje en heet water. Voeg dit toe aan de Gochujang. Schil de gember, peer en kiwi en snijd dit in plakjes. Snipper daarna 1 ui en voeg dit allemaal toe in aan het mengsel.

    Voeg nu de knoflookpuree, vissaus, sojasaus, oestersaus, sesamolie, ahornsiroop, bruine basterdsuiker en witte basterdsuiker toe.
    Zet nu de keukenmachine/mixer aan en stop zodra je een gladde saus hebt.

    Nu je de saus hebt kun je even je werkblad opruimen en ga je verder met het vlees en de groenten.

    2
    Klaar

    Kip en groenten

    Houd de kippendijen in grove stukken. Maak ze schoon als het nodig is en halveer ze. Je hoeft ze alleen te kruiden met een beetje peper en zout. De ui kun je in halve schijven snijden. De wortel, paprika en bosui snijd je julienne. De aardappelen kun je in 4 kwarten snijden. Deze hoef je niet eerst te koken, deze garen dadelijk in de saus. Maak nu de kippenbouillon klaar met kokend water en een bouillonblokje.

    3
    Klaar

    Braden

    Pak een grote braadpan en bak de kippendijen in een beetje olie en boter. Zodra deze goudbruin zijn, dan kun je de ui toevoegen. Bak deze een 5 minuten mee. Voeg nu de saus en kippenbouillon toe en breng het aan de kook. Zodra het aan de kook is, dan kun je de wortel, bosui, paprika en aardappelen toe. Zet het vuur laag en laat het geheel 30-40 minuten pruttelen. In de laatste 10 minuten kun je de rijst klaarmaken.

    Het gerecht is klaar zodra je de kip een beetje uit elkaar kunt trekken.
    Eet smakelijk!

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Mac & Cheese met bloemkool en kip
    volgende
    Mexicaanse wrap met gehakt
    vorige
    Mac & Cheese met bloemkool en kip
    volgende
    Mexicaanse wrap met gehakt

    Voeg je opmerking toe