0 0
Mac & Cheese met bloemkool en kip

Deel het op je sociale netwerk:

Of u kunt deze URL gewoon kopiëren en delen

Ingrediënten

Pas eenheden aan
300g Macaroni
200g Jonge kaas (rasp)
1st Bloemkool
150g Bacon reepjes
2st Ui
3el Panko
500g Kippendijen
1el Cajun
1tl Worcestersaus
Saus
50g Roomboter Gezouten
3el Tarwebloem
5st Knoflook
2st Laurierblad
1mespunt Nootmuskaat
600ml Volle melk

Favoriet!

Je moet inloggen of een account aanmaken om van deze pagina een bladwijzer te maken

Mac & Cheese met bloemkool en kip

Kenmerken:
    • 1:00
    • Porties 6
    • Moeilijk

    Ingrediënten

    • Saus

    Samenvatting

    Delen

    Dit is wel echt een next level Mac&Cheese. Er zijn enorm veel recepten voor de bekende Mac&Cheese. Dit is er 1 waarbij je gelijk je dagelijkse behoefte aan groenten binnenkrijgt. Het is even werk, maar je zet wel weer wat lekker op tafel.

    Stappen

    1
    Klaar

    Snijden en koken

    Begin met 2 pannen met water op het vuur te zetten en breng deze aan de kook. Voeg in beide een beetje zout toe. Laat ook alvast de oven voorverwarmen tot 200°C.
    Snijd nu de ui in grove stukken. Was de bloemkool en snijd deze in kleine roosjes. De kippendijen kun je in grove stukken snijden en daarna kruiden met de cajun en worcestersaus. De knoflook snijd je in dunne schijfjes, deze heb je nodig voor de saus.

    Als de 2 pannen met water koken, dan kun je in de 1 de macaroni doen en in de ander de bloemkool. De macaroni kook je een kleine 10 minuten en de bloemkool ongeveer 4 minuten. Let op de tijd en giet ze daarna af en laat dit in de pan zitten.
    Roer door de pan met macaroni 2/3 van de kaas erdoor zodat dit al lekker smelt.

    2
    Klaar

    Kip bakken

    Nu heb je alles gesneden en is je bloemkool en macaroni al gekookt. Zet nu een pan op hoog vuur en begin met het bakker van de bacon reepjes. Voeg daarna de kippendijen toe en bak dit tot deze goudbruin zijn. Voeg dan de ui toe en bak het nog een 2 minuten door. Zet het vuur laag en begin nu met je saus.

    3
    Klaar

    Saus

    Pak een steelpan en begin hier met het smelten van de boter. zodra deze gesmolten is voeg je de bloem toe en bak je deze aan tot het goed gemengd is. Dit heet ook wel een 'roux'. Nu kun je de schijfjes knoflook toevoegen en bak je deze goudbruin aan. Voeg dan de laurierblaadjes toe en kun je de volle melk gelijkmatig toevoegen aan het mengsel. Doe dit met een garde en zorg dat je goed blijft roeren. Breng het verder nog met een beetje peper en zout op smaak.
    Zet het vuur laag wanneer de dikte naar wens is. Laat het nog even een 3 minuten rustig pruttelen. Begin nu met het bouwen van je Mac&Cheese!

    4
    Klaar

    Bouw je Mac&Cheese

    Pak een grote ovenschaal van ruim 30cm in de lengte. Doe hier eerst de macaroni met kaas in en daarna de bloemkool. Nu voeg je de kippendijen, bacon reepjes en ui toe. Schep dit allemaal goed door elkaar. Haal nu je saus van het vuur en schenk deze er overheen. Zorg dat je het mooi verdeeld. Strooi nu het de panko over het geheel heen en tot slot het restant van de kaas (1/3).
    Zet het de schaal in het midden van de oven voor een 20 minuten op 200°C.

    Robin Corte

    Oprichter CheckMyDish

    Recept Reviews

    Er zijn nog geen beoordelingen voor dit recept, gebruik een formulier hieronder om uw Review te schrijven
    vorige
    Couscous met gegrilde groenten
    volgende
    Pittige kippendijen met Gochujang
    vorige
    Couscous met gegrilde groenten
    volgende
    Pittige kippendijen met Gochujang

    Voeg je opmerking toe

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.