Ingrediënten
-
300g Macaroni
-
200g Jonge kaas (rasp)
-
1st Bloemkool
-
150g Bacon reepjes
-
2st Ui
-
3el Panko
-
500g Kippendijen
-
1el Cajun
-
1tl Worcestersaus
-
Saus
-
50g RoomboterGezouten
-
3el Tarwebloem
-
5st Knoflook
-
2st Laurierblad
-
1mespunt Nootmuskaat
-
600ml Volle melk
Samenvatting
Dit is wel echt een next level Mac&Cheese. Er zijn enorm veel recepten voor de bekende Mac&Cheese. Dit is er 1 waarbij je gelijk je dagelijkse behoefte aan groenten binnenkrijgt. Het is even werk, maar je zet wel weer wat lekker op tafel.
Stappen
1
Klaar
|
Snijden en kokenBegin met 2 pannen met water op het vuur te zetten en breng deze aan de kook. Voeg in beide een beetje zout toe. Laat ook alvast de oven voorverwarmen tot 200°C. Als de 2 pannen met water koken, dan kun je in de 1 de macaroni doen en in de ander de bloemkool. De macaroni kook je een kleine 10 minuten en de bloemkool ongeveer 4 minuten. Let op de tijd en giet ze daarna af en laat dit in de pan zitten. |
2
Klaar
|
Kip bakkenNu heb je alles gesneden en is je bloemkool en macaroni al gekookt. Zet nu een pan op hoog vuur en begin met het bakker van de bacon reepjes. Voeg daarna de kippendijen toe en bak dit tot deze goudbruin zijn. Voeg dan de ui toe en bak het nog een 2 minuten door. Zet het vuur laag en begin nu met je saus. |
3
Klaar
|
SausPak een steelpan en begin hier met het smelten van de boter. zodra deze gesmolten is voeg je de bloem toe en bak je deze aan tot het goed gemengd is. Dit heet ook wel een 'roux'. Nu kun je de schijfjes knoflook toevoegen en bak je deze goudbruin aan. Voeg dan de laurierblaadjes toe en kun je de volle melk gelijkmatig toevoegen aan het mengsel. Doe dit met een garde en zorg dat je goed blijft roeren. Breng het verder nog met een beetje peper en zout op smaak. |
4
Klaar
|
Bouw je Mac&CheesePak een grote ovenschaal van ruim 30cm in de lengte. Doe hier eerst de macaroni met kaas in en daarna de bloemkool. Nu voeg je de kippendijen, bacon reepjes en ui toe. Schep dit allemaal goed door elkaar. Haal nu je saus van het vuur en schenk deze er overheen. Zorg dat je het mooi verdeeld. Strooi nu het de panko over het geheel heen en tot slot het restant van de kaas (1/3). |