Ingrediënten
-
1st Bloemkool
-
2st Pastinaak
-
2st Ui
-
1l Groentebouillon
-
125gr Gerookte spekjes
-
2st Knoflook
-
1tl Chilivlokken
-
1tl Kerrie poeder
-
200gr Kikkererwt
-
1tl Paprikapoeder
-
15ml Olijfolie
-
Zout
-
Zwarte peper
Samenvatting
Stappen
1
Klaar
|
Begin met het snijden van de ui en knoflook, waarbij de knoflook zo fijn mogelijk. Daarna kan je de bloemkool en pastinaak snijden, deze stukken mag je iets groter houden. |
2
Klaar
|
Verwarm de oven voor op 200 graden. Lek de kikkererwten en kruid deze met de olie en paprika poeder. Plaats deze in de oven voor 15 minuten. |
3
Klaar
|
Zet een pan op het vuur, bak eerst de ui en knoflook in wat olie aan. Voeg daarna de bloemkool, pastinaak, chili poeder en kerrie poeder toe. Na 2 minuten op hoog vuur kan de groentebouillon er bij. Laat dit 15 minuten door koken. |
4
Klaar
|
Bak ondertussen in een andere pan de gerookte spekjes lekker knapperig. Laat uitlekken op een keukenpapiertje |
5
Klaar
|
Wanneer de kikkererwten na 15 minuten in de oven knapperig zijn geworden zijn ze goed. Ook kan na 15 minuten de soep gepureerd worden. |
6
Klaar
|
Schep de soep in borden en strooi de knapperige kikkererwten en spekjes er overheen + voor wat extra pit sriracha saus. Klaar!! |